Kam ale zmizela půvabná Pavlínka? Vrátila se snad na Slovensko, do Martina, odkud pochází? Ne, odstěhovala se do Itálie, kde patří k nejoblíbenějším a nejuznávanějším herečkám. Například za roli ve filmu Cuore Sancto (Svaté srdce) dostala ceny hned na třech italských prestižních festivalech.

Barbora se ale neuplatnila jen v Itálii. V roce 2008 si třeba zahrála s hollywoodskou legendou Shirley MacLaine ve svém prvním anglicky mluveném filmu Coco Chanel, američtí diváci ji zase znají z filmu In Love at War (Láska a válka), kde hraje Wandu, přítelkyni Erica Newbyho.

Ve filmu Cizinec si zahrála i po boku slavného Gérarda Depardieua. Na Slovensku, kam se z Itálie vrací hlavně kvůli dětem, ji prý mají stále rádi, také v Čechách má i po třiadvaceti letech od premiéry pohádky Nesmrtelná teta své fanoušky.

Možná ale tetka Závist zaúřadovala i v jejím soukromém životě. S otcem svých dvou dětí se totiž rozešla, hrdě se prohlašuje za svobodnou matku. „Naštěstí jsou ale obě babičky v kondici, takže kdykoli natáčím film, zaskočí a o vnoučata se postarají,“ říká Barbora.

Fotogalerie
9 fotografií