V rámci konference Forum 20000 se s Jeho Svatostí 14. dalajlamou setkal i zpěvák Karel Gott. Obě osobnosti spolu krátce promluvily před zahájením dalajlamovy veřejné přednášky v pražské Lucerně a Karel Gott vyjádřil solidaritu s dalajlamovým bojem za lidská a náboženská práva obyvatel Tibetu.

„Jsem znepokojen stavem lidských práv a náboženských svobod v Tibetu a v celé Číně. Chtěl jsem dalajlamovi vyjádřit svou podporu. Setkání s ním byl opravdu silný zážitek,“ řekl po setkání Karel Gott.

Na svém facebookovém profilu pak na setkání s dalajlamou ještě zavzpomínal. "Rád bych se s vámi podělil o mimořádný zážitek, kterého se mi dostalo během dnešního setkání s Jeho Svatostí dalajlamou. Jsem vděčný za příval nové energie a vážím si chvil, jež naší rodině věnoval. Má ve svém konání naši plnou podporu. Přeji Jeho Svatosti i všem Tibeťanům více pochopení a soucitu všech dobrých lidí," napsal Gott.

Mistr nebyl jedinou celebritou, která se se slavným dalajlamou setkala. V pondělí na Hradčanském náměstí mu zazpívaly zpěvačky Aneta Langerová a Lenka Dusilová. V hledišti pak vše sledovala bývalá moderátorka Emma Smetana.

VŠE O KARLU GOTTOVI NA BLESK.CZ ZDE>>>

Video
Video se připravuje ...

Lidé i policisté vytvořili před Lucernou špalír, aby duchovní vůdce mohl do Lucerny projít. Eva Fornálová

Fotogalerie
25 fotografií