Arturova matka Leona Machálková byla postavena do těžké pozice. Musela oznámit malému synovi Arturovi, že jeho otec Bořek Šípek bojuje s rakovinou slinivky. „Měsíc jsem ten moment hledala. Bylo důležité, aby se to dozvěděl od nás,“ uvedla zpěvačka.

Sám slavný architekt se o své nemoci před Arturem nijak nevyjadřoval. „On mi to neřekl, věděl jsem to od mámy. My se o tom s tátou vůbec nebavili. Někdy jsem viděl, jak je unavený. Přišel k nám a za chvíli si šel lehnout. Nebo se vedle mne svalil na gauč a dívali jsme se na sport,“ svěřil se Artur v rozhovoru pro Magazín MF Dnes.

Video
Video se připravuje ...

Zesnulý Bořek Šípek by dnes slavil 67. narozeniny! V posledním rozhovoru byl připravený na smrt... KRISTÝNA LÉBLOVÁ, JAN BRUNCLÍK, JAROSLAV BOUDA

Podle Machálkové byl Šípek šampion, který se nemoci nezalekl. Naopak. „Byl naladěný na zápas. Nikdy si nestěžoval a chtěl žít. Kvůli Arturovi, kvůli starším synům, kvůli všem, co nás měl rád,“ uvedla Leona. Svůj boj však Šípek nakonec nevyhrál. Rakovině slinivky podlehl 16. února.

Fotogalerie: Pohřeb architekta Bořka Šípka (†66)
69 fotografií

Fotogalerie
13 fotografií