Jen pár hodin předtím, než na loď vstoupili první platící zákazníci, měl Blesk spolu s herečkou Miluší Bittnerovou (38) během plavby z Barcelony kolem Baleárských ostrovů možnost otestovat největší a nejluxusnější loď světa nejen zvenku, ale také zevnitř.

Ani tři dny nám nestačily, abychom ji prošli celou! „Něco podobného jsem nikdy neviděla. Je to jako plující město. Představa, že se tento gigantický kolos má pohnout a plout po vodě, je nepochopitelná,“ popsala Bittnerová své pocity po nalodění. „Rozhodně se sem musím vrátit,“ prohlásila po absolvování plavby.

Loď překypuje technologickými vymoženostmi, místo barmana vám jakýkoliv koktejl namíchá robotická ruka. Z vířivky hledíte na obzor, kde právě zapadá slunce. Projet se můžete na toboganech, které patří mezi ty největší na světě.

Na lodi pracuje mezi servírkami i pět Češek, zaměstnanci jsou totiž vybíráni ze všech koutů světa, protože zastoupení má tato loď v 70 zemích. V hlavní vstupní hale návštěvníky vítá otáčivá hlava Franze Kafky od českého výtvarníka Davida Černého (48).

Jde o nejdelší (362 metrů) osobní loď na světě, která se svým objemem kolem 100 tisíc tun vyrovná největším americkým letadlovým lodím. V momentě, kdy na loď vstoupíte, okamžitě zapomenete, že se nacházíte na moři, a myslíte si, že jste v přepychovém hotelu.

Harmony of the Seas je konstruována tak, že zvládne bez úhony plavbu na rozbouřeném moři s vlnami vysokými až 12 m a rychlostí větru rovnající se hurikánu. Není tedy divu, že ponor trupu může dosahovat až devět metrů. A na horní palubě se koupete v bazénu. Pasažéři nepocítí ani to, že loď vyplula z přístavu.

Podívejte se, jak si užívala luxusu Miluše Bittnerová!

Video
Video se připravuje ...

Nejvyvinutější česká herečka Miluše Bittnerová: Takhle si užívala na největší lodi světa! David Turek, Marek Pátek, royalcruises.cz

Fotogalerie
26 fotografií