Šípek odešel bez závěti, dědit proto měla jeho sestra a tři synové. Dva starší z manželství s Bambi Uden a benjamínek Artur, kterého mu v lednu 2003 porodila v Thajsku zpěvačka Leona Machálková (49).

„Sestra se svého podílu vzdala, Artura, protože není plnoletý, zastupuje Leona. S ní budeme vše řešit už jen prostřednictvím právníka,“ vysvětlil nejstarší Milan v rozhovoru pro magazín City Life. Dělit se budou mimo jiné i zisky ze všeho, co otec stihl před skonem dokončit. „Po tátově smrti se všechny jeho věci během dvou dnů prodaly!“ odhalil Milan.

Ve vlastním zájmu by také spolu s bratrem rádi obnovili výrobu, jenže to zatím nemohou. „Tatínek totiž založil svěřenecký fond, který spravuje jeho autorská práva ke všemu, co kdy vytvořil. Tento fond má dva správce, ale ani jedna ta osoba není rodinný příslušník,“ odkryl ještě Milan.

Kdo to tedy je? Machálková? Nebo ti dva právníci, které si Šípek přál mít v nemocnici, když umíral a kteří se nad jeho smrtelnou postelí měli hádat? To ani jeden ze synů neupřesnil. „Na tohle vám skutečně nemohu odpovědět,“ řekl včera Blesku stroze Milanův bratr Dalibor.

Naznačil ale, že s věcí dokázali pohnout. „Během měsíce začneme zase vyrábět tátovy věci,“ oznámil velmi potěšeně. „Smlouvy od svěřeneckého fondu jsou už konečně na cestě,“ říká velmi potěšeně Dalibor.

Sklo chtějí prodávat v galeriích a možná vznikne i Šípkův obchod podobný jeho slavné prodejně skla Arzenal, kterou měl architekt v centru Prahy a ze které má vázu i Mick Jagger z Rolling Stones. „To vše se ale teprve uvidí,“ komentuje Dalibor.

Fotogalerie
8 fotografií