Před smrtí byl Bořek Šípek v nemocnici na onkologii, kde se o něj staraly sestřičky a dopovaly ho morfiem, aby mu ulevily od bolesti. Synovi Milanovi se zdálo, že to přehánějí, protože s ním tatínek chtěl mluvit, ale nemohl. „Byl jsem z toho smutný. Ptal jsem se, proč mu toho dávají tolik. Až pak, když bylo po všem, jsem si uvědomil, že to dělaly dobře. Na onkologii jim prošla pod rukama spousta pacientů, moc dobře věděly, co se děje,“ zavzpomínal zarmoucený syn.

„Táta pak už čtyři dny nic nejedl ani nepil. Sestřičky vycítily, že je konec, a tak mu pomohly, aby se netrápil a odešel v klidu,“ dodal Milan. Zmínil však ještě jednu věc a to fakt o dost smutnější…

On i jeho bratr Dalibor za Bořkem Šípkem chodili každý den, v nemocnici Milan i přespával. V den Bořkovy smrti ale nebyli s bratrem jediní, kdo se v nemocnici objevili. „Zajímavé bylo, že ten den – 13. února – do nemocnice přišla i Leona Machálková a dva právníci a Bořkův kamarád Norbert Kostřica, kterého mám velmi rád. Leona Machálková tam něco hodně nahlas probírala se sestřičkou a ti dva právníci se hádali,“ rozvzpomínal se Milan pro magazín Citylife.

„Šel jsem se podívat, co se děje, a v tom jsem slyšel Dalibora, jak holandsky na tátu volá: ‚Dýchej, dýchej.‘ To nejvážnější se právě odehrávalo a oni si toho vůbec nevšímali! Tatínek už nedýchal. Pak najednou všichni ztichli. Zůstali jsme tam s Daliborem sami. Chvíli jsme brečeli, pak jsme zabalili věci a odešli,“ dodal Milan.

Legendární designér Bořek Šípek onemocněl rakovinou slinivky v roce 2015. I přes veškerou léčbu bohužel zákeřné nemoci podlehl 13. února 2016. Jeho díla lze vidět po celém světa.

VŠE O NEMOCI A SMRTI BOŘKA ŠÍPKA NA BLESK.CZ>>>ZDE!

Fotogalerie
27 fotografií