S rodným příjmením by Dara Rolins asi díru do světa neudělala. Příjmení Gambošová se do showbyznysu moc nehodilo, proto ji rodiče přejmenovali na Darinku Rolincovou.

„Když o Darinu jako o malou zpěvačku začali mít zájem muzikanti, rodiče ji přejmenovali. Gambošová zaváněla romštinou, a to v té době nefrčelo. Dneska je tomu naopak,“ uvedli po letech Dařini příbuzní. S Karlem Gottem (76) a Orchestrem Ladislava Štaidla tedy malá zpěvačka vystupovala už jako Rolincová. „Kdyby pan Gott oznámil, že teď si s ním přijde zazpívat Zvonky štěstí Gambošová, neznělo by to moc romanticky,“ uvedli příbuzní, kteří tajemství prozradili.

Dle oficiálně dostupných informací si Dara nechala změnit jméno jen jednou – v 90. letech z Darinky Rolincové na Daru Rolins. „V Darince každý viděl to malé roztomilé děvčátko od Gotta, a ne sexy dračici. Proto se přejmenovala na Daru Rolins. Navíc chtěla dělat kariéru za oceánem a tam jméno Dara Rolins znělo dobře,“ řekl Aha! jeden z Dařiných bývalých manažerů.

„Její otec se doteď jmenoval Gamboš,“ tvrdí v jeho rodné vesnici Fačkov. Podle matričních záznamů měl ale od roku 1980 právo se představovat i jako Rolinec. V té době se tedy pravděpodobně nechala přejmenovat celá rodina. Daře bylo osm let, a Zvonky štěstí s Karlem Gottem z roku 1984 už tedy zpívala jako Rolincová.

Fotogalerie
5 fotografií