Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Skladatel Petr Hapka má 533 dnů po smrti konečně hrob! Co na něm trvalo tak dlouho?

/
  • Zvláštní a originální hroby slavných
    11. května 2016 ● 16:26

    Uběhlo 533 dnů a Petr Hapka (†70) se dočkal důstojného hrobu. Dřevěný kříž nahradil náhrobní kámen, do kterého jsou vyrytá jména Petra Hapky a jeho maminky Jiřiny (†81), se kterou je skladatel pohřbený.

  • 1.

    Petr Hapka

    „Trvalo to dlouho, protože jak nám řekl hrobník, napřed musela sednout půda a potom obec opravila rozbořenou zeď,“ řekla deníku Aha! dcera Petra Hapková (33). „Hlavně že se vše stihlo do třináctého května, kdy by tatínek měl narozeniny,“ dodala Hapková.

    Skladatel Petr Hapka si místo svého odpočinku vybral už dávno před smrtí. Jeho fanoušci se tak konečně dočkali a nyní mají kam položit kytice.

    Nový náhrobek Petra Hapky
    Autor: archiv Blesku

  • 2.

    Petr Muk

    Na hrob Petra Muka (†45) v Českém Krumlově přinesla neznámá žena zvláštní květinovou kytaru. Tento dar převyšuje původní náhrobek a je vysoký nejméně metr a půl. Pokrývají ho stovky umělých růží.

    2030413:full:true:true

  • 3.

    Waldemar Matuška

    Legendárnímu zpěvákovi Waldemaru Matuškovi (†76), který odpočívá na pražském Vyšehradě, navrhl náhrobek malíř Kristian Kodet (67). Vybral luxusní finskou černohnědou žulu a zakomponoval do desky kytaru, kterou Walda miloval a hrál na ni.

    Tady odpočívá zpěvák Waldemar Matuška.
    Autor: Foto: M. Hykl, M. Sekanina, K. Kopáč

  • 4.

    Josef Bican

    Slavný fotbalista Josef Bican (†88) také leží na Vyšehradě. Podle znalců byl nejlepším střelcem 20. století. Na náhrobku na Vyšehradě má fotbalový míč a vyrytý vzkaz od manželky: Nebylo to vždy lehké, ale přesto život s tebou, Pepi, byl hezký!

    Hrob fotbalisty Josefa Bicana
    Autor: archiv Blesku

  • 5.

    Petr Haničinec

    Sedm let po smrti dostal herec Petr Haničinec (†77) nový mramorový náhrobek ve tvaru srdce. Navrhla ho pro něj jeho žena Radka (65), která je vyučená zlatnice. „Chtěla jsem, aby byl hrob osobnější...“ Najdete ho v Bratronicích.

    Nový náhrobek, jenž nechala manželovi Petru Haničincovi vyrobit manželka Radka.
    Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák

  • 6.

    Michal Tučný

    Zesnulá hvězda country Michal Tučný (†48) sní svůj věčný sen pod kamenným kloboukem. V loňském roce nechala rodina hrob v Hošticích oplotit, protože fanoušci nosili svému oblíbenci na hřbitov kamínky a klobouk pod nimi skoro zmizel.

    Hrob muzikanta Michala Tučného
    Autor: archiv Blesku

  • 7.

    Iveta Bartošová

    Josef Rychtář (58), vdovec po tragicky zesnulé zpěvačce Ivetě Bartošové (†48), dal na desku hrobu v Říčanech její fotografii a pár bez ladu a skladu poházených not. Nechal také na náhrobek vyrýt název písně »Děkuju Vám, Andělé« místo správného názvu, v němž je Andělové.

    Hrob Ivety Bartošové: Zde je místo jejího posledního odpočinku. V Říčanech.
    Autor: Foto Blesk - Pavel Machan, Jiří Pitrof, Marek Pátek

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

mixer: Waldovi se někdy u hrobu stavuji,hlavně ale nedaleko je pohřben Pavlík Vrba.Ten má moc pěkný hrob a paní Maruška se o něj vzorně stará.Zajímá mne,zda už se ví,kde jsou ostatky Bořka Šípka a kde budou uloženy. 

(11. 05. 2016 21:55)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy