„Když mě oslovili, že by si Kája zasloužil být na Vyšehradě, i když my hrobky máme a já si na tyhle věci až tak nepotrpím, tak jsem si říkala, že asi ano, a souhlasila jsem,“ řekla Blesku Johana s tím, že neměla zdání, jaké peripetie s tím nastanou.

„Netušila jsem, že se k tomu svolávají komise a bude to takhle trvat. Konečně teď komise schválila, že tedy ano,“ oznámila Saudková s radostí. Momentálně tak finišují práce na náhrobku.

„Měl by být velký asi tři metry, ráda bych bílý mramor. Na náhrobku bude určitě manželův podpis a dcera Berenika dá jako podklad sochařům slavné Kájovy ruce,“ popisuje Johana. „Byla bych velice ráda, kdyby to bylo hotové do Kájových narozenin, které jsme vždycky prožívali a já je mám ráda,“ svěřila Saudková Blesku.

„Moc bych si to přála... A to znamená, že to dokážu!“ dodala vdova po kreslíři, který je od 26. června 2015, kdy zemřel, uložen v mrazicím zařízení v márnici. Vzhledem k tomu, že den v chladicím boxu stojí až 1000 korun, rodina tak mohla zaplatit klidně přes čtvrt milionu!

Video
Video se připravuje ...

Johana Saudková, vdova po Kájovi Saudkovi (†80): Už ho může pohřbít! Eliška Vinterová, Lukáš Červený

Kája Saudek zemřel v červnu 2015 po devítiletém přežívání ve stavu minimálního vědomí. V dubnu 2006 upadl do kómatu poté, co mu mělo zaskočit sousto. Jeho bratr Jan Saudek (80) ale tvrdí něco jiného. „Zavinil si to sám. Je to obtíž mnoha opilců, to udušení zvratkama, i když se to interpretuje jinak,“ řekl fotograf Blesku.

Fotogalerie
12 fotografií