„Vůbec to s ním není dobré. Několik měsíců už leží v kómatu a nikdo neví, jestli se ještě probudí,“ svěřil Blesku zdroj z Emmina okolí. Moderátorka sama na dotazy Blesku nijak nereagovala.

Uznávaný hudební producent, který objevil nejen Věru Bílou (61), ale i řadu světových hvězd, byl před dvěma roky hospitalizován v Praze s podezřením na rakovinu slinivky. Kvůli domnělému nádoru mu čeští lékaři vyoperovali nejen kus slinivky, ale i žlučník a část dvanácterníku!

A to vše zbytečně! „Ač to jako nádor vypadalo, ve skutečnosti se jednalo jen o vzácný druh zánětu, který způsobila má vlastní imunita. Nic smrtelného,“ řekl tehdy Smetana po operaci s tím, že všechno zlé je pro něco dobré.

„Beru to tak, že jsem se znovu narodil – jako cukrovkář, který si musí čtyřikrát denně píchat inzulin, což mi na druhou stranu dalo chybějící řád a rytmus,“ dodal v rozhovoru pro Magazín MF Dnes. Nyní je ale nad slunce jasné, že za dva roky se jeho zdravotní stav rapidně zhoršil. Jiří Smetana je hospitalizován v Paříži, teď už aspoň s dcerou u své postele.

Jiří Smetana žil v Paříži od roku 1972. Vypracoval se tam k ocenění »nejlepší francouzský rockový diskžokej«. Jako umělecký ředitel pařížského klubu Gibus na přelomu 70. a 80. let objevil do té doby neznámého Stinga (64), Annie Lennox (61), The Clash, Oasis či Manu Chao, po návratu do Prahy podobně narazil na talent romské zpěvačky Věry Bílé, kterou i s její kapelou Kale dostal i do světa.

Fotogalerie
10 fotografií