Slovenka Andrea Verešová dorazila v sexy bílých šatech od návrháře Michaela Kováčika. „Přišla jsem se podívat na film Carol, protože miluji filmy a v budoucnu se plánuji filmům věnovat. Zatím mám za sebou jen pár malých rolí,“ řekla Blesk.cz slovenská modelka. Verešová byla i v úzkém výběru pro roli Trojské Heleny. V Hollywoodu pro ni hledali modelku.

Stejně okouzlující byla i Taťána Kuchařová, která za barvu svých šatů také zvolila bílou. Tu jistě uvidíme na filmovém plátně ještě několikrát. „Po roli ve filmu Správnej dres dostávám jednu nabídku za druhou,“ svěřila se. Slavnostní zahájení mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest proběhlo dnes ve Smetanově síni Obecního domu v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Lesk ze zahájení Febiofestu! Verešová a Kuchařová předvedly nadupané dekolty! Blesk TV

Jeho 23. ročník uvede do 25. března v Praze a pak v regionech 150 filmů z 56 zemí. Součástí večera bylo předání cen Kristián za přínos světové kinematografii. Na pódiu je převzali slovenská herečka Emília Vášáryová, italský režisér, scenárista a herec Marco Bellocchio a španělská herečka Carmen Mauraová.

Děkuji Febiofestu, ale zároveň myslím na všechny ty režiséry, scenáristy a další, kteří mi dali možnost, abych se stala součástí velké tradice československé kinematografie,“ řekla první dáma slovenského filmu. Jmenovitě připomněla režiséry svých prvních dvou snímků Vojtěcha Jasného a Jiřího Krejčíka.

Italský filmař Marco Bellocchio byl poctěn a dojat. Prozradil, že je v Praze poprvé. I když ji zná z filmů a literatury, těší se, až město objeví osobně. Carmen Mauraová publikum rozesmála svou spontánní kombinací španělštiny, francouzštiny a angličtiny.

Také ona zavítala do Prahy poprvé a při převzetí ceny řekla, že při podobných příležitostech myslí na diváky. „Polovinu z každého ocenění bych věnovala jim a tu druhou půlku mému strážnému andělovi. Právě díky němu jsem herečka, kterou jsem chtěla být od malička,“ dodala.

Diváky v „nejkrásnějším kinosále Evropy“ přivítal prezident Febiofestu Fero Fenič. Pražská primátorka Adriana Krnáčová, která s ministrem kultury Danielem Hermanem ceny předávala, mu poděkovala za to, jak neúnavně 23 let buduje svůj festival. „I proto mu Praha nedávno udělila čestné občanství,“ řekla.

Fotogalerie
20 fotografií