Šlo o obyčejnou preventivní prohlídku, která nakonec zpěvačce Nadě Urbánkové na nějakou dobu změnila život. „Byl to potom velkej fofr, protože zjistili, že tam je bubák. Nejdřív nebylo jasný, jestli je to bubák, ale po biopsii, která přišla velice rychle, se zjistilo, že to je opravdu rakovina,“ zavzpomínala zpěvačka. „Byla tak rozšířená, že jsem musela okamžitě na operaci,“ dodala Naďa.

Nemoc se Urbánková snažila brát pozitivně, její dcera Jana Fabiánová to ale nedokázala. „Nedokážu slovy popsat, co to s člověkem udělá. Taková informace vám naprosto vymaže svět,“ řekla Jana. „Snažila jsem se dělat, že jsem silná. Ale když jsem jela třeba nakoupit, bulila jsem v autě. Vybrečela jsem se a vykřičela,“ dodala.

Fabiánová měla velké trauma z toho, že ji maminka poprosila, aby jí oholila hlavu. Půjčila tedy strojek a při holení se s maminkou celkem dobře bavila. Ve skrytu duše ale trpěla. „Pro mámu to byla ohromná legrace a já se snažila taky. Ale bylo to strašný, strašný. Nemám slov,“ uvedla Jana se slzami v očích.

Zpěvačka sice nemoc porazila, ale strašák se po letech vrátil znovu. „Podezření na problém tady před časem bylo,“ potvrdila onkoložka Petra Tesařová v 13. komnatě Nadi Urbánkové.

Fotogalerie
4 fotografie