Nic jiného než ostrá slova nenašel Michal Horáček po zhlédnutí premiéry Lídy Baarové, na kterou se s manželkou Michaelou Horáčkovou zašel podívat ve vzácné chvilce volna. 

„Poté, co se dialogy opřely o snahu pořád něco očividného vysvětlovat – třeba Fröhlich vysvětluje v polovině třicátých let Baarové, že ‚Goebbels je ministr propagandy a mocný člověk‘ –, přišly na řadu efekty, jimž vévodily animované plameny, promítané přes milostné splynutí nácka s Baarovou. Vrcholem celé té idiocie byla ovšem scéna, kdy je Baarová vyvedena spolu se třemi dalšími nešťastnicemi na vězeňský dvůr k popravě. Už probíhá zkouška šibeničního propadla, když kdosi přiběhne s papírem, na kterém stojí, že Baarová dostala milost.

O nějakém soudu, který by ji k popravě odsoudil, případně o tom, kdo takovou milost udělil a okamžitě ji nechal propustit, ovšem film nic neříká – ačkoli právě tady by vysvětlení zapotřebí bylo,“ čílil se slavný textař. „Soupis všech nesmyslů by byl dlouhý, vlastně přesně tak dlouhý jako scénář. Shrnul bych film Lída Baarová asi takhle: Všechna čest stranou,“ dodal. 

Video
Video se připravuje ...

Michal Horáček se tvrdě pustil do Renče a Soukupa! DAVID TUREK, JAN BRUNCLÍK, JAROSLAV BOUDA

To ovšem nebyla jediná výtka, kterou Horáček k filmu měl. Na paškál si vzal i hudebního skladatele Ondřeje Soukupa. „No to je taky peklo. Příšerné, patetické a současně povrchní. Asi chtěl tou muzikou dohnat to prázdno, ve kterém se ten biják odehrává,“ nešetřil kritikou Michal.

Svým názorem strhl velkou diskuzi a ovlivnil hned několik filmových nadšenců. Od filmu odradil i ty, kteří už měli vstupenky na Lídu Baarovou zakoupené.

Vyjádření Filipa Renče ani Ondřeje Soukupa se nám prozatím nepodařilo sehnat.

Komu se pro změnu nový film líbil? Podívejte se!

Video
Video se připravuje ...

Lída Baarová, kladné reakce Lída Baarová Film

Fotogalerie
28 fotografií