Káťa momentálně žije v malém bytě na pražském Žižkově se svým manželem – holičem ze Sýrie. Provdala se za něj před půldruhým rokem. „Manžel je tady sedm let. V Sýrii má zbytek rodiny, maminku, tátu, babičku, bratra, sestru a jejich rodiny. Jeho rodiče ze Sýrie odejít nechtějí. Říkají, že je to jejich domov. Bratr by chtěl odjet, je to tam už opravdu těžké,“ prozradila Káťa, která svého muže před svatbou viděla jen třikrát.

„V islámu se totiž nesmí chodit s někým jen tak bez sňatku,“ šokovala soutěžící, která svému mužskému protihráči v pondělí odmítla podat ruku, protože jí to víra nedovoluje. Svatba byla v mešitě. Přestože na děti nespěchá, chtěla by jich mít sedm. Co udělá s případnou výhrou? „Od svatby jsem s manželem v Rusku nebyla, chtěla bych ho seznámit s rodinou. Znají se jen přes Skype a telefon,“ řekla Káťa.

Prý se nejprve velmi bála negativního chování ostatních protihráčů, ale nakonec byla mile překvapena. „Soutěžící mě dojali. Vůbec jsem neočekávala, že mě takhle přijmou, že jim nebude vadit, že nejím vepřové a nemohu alkohol. Myslela jsem, že řeknou ne a budu muset vymyslet, jak to uděláme. Ale oni mě prostě výborně přijali a vůbec jim to nevadilo. Od Čechů jsem takové chování neočekávala.“

Video
Video se připravuje ...

Muslimka v Prostřeno byla pro ostatní soutěžící velkým překvapením. FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Muslimka v Prostřeno: Vepřové si nedám, budu ho hodnotit jen očima. FTV Prima

Fotogalerie
15 fotografií