V pražském bytě manželů Vodrážkových v Templově ulici č. 1 žil Petr Muk se svou přítelkyní, později manželkou Michaelou těsně po maturitě. S přáteli a hudebníky nahrávali undergroundovou muziku, při níž se Petr kolikrát dostal na hranici svých pěveckých možností. "Petr jel na doraz, a když to zazpíval, potom už ztratil hlas. Ve výškách držel celou dobu ochraptělý výraz až do konce," prozradil Miroslav Vodrážka v pořadu Reportéři ČT.

Kromě hudby se v bytě odehrávaly různé semináře a setkání, především signatářů Charty 77, v čele s Václavem Havlem. Ten byl také u toho, když příslušníci StB v roce 1988 vrazili násilím do bytu a všechny odvedli k výslechu.

S tímto krokem souhlasil hlavně jejich soused, zvaný Domovník, který práskal StB. Byl to také on, kdo návštěvníkům bytu hrozil smrtí. "Když se to nahrávalo v bytě, tak to bylo slyšet po celém baráku, a vtom muž s krycím jménem Domovník vyběhl a vyhrožoval nám, že vezme sekeru a všechny nás zabije. Což si myslím, když Petr byl ve dveřích, to na něj monumentálním způsobem zapůsobilo,“ prozradil až dnes Vodrážka s tím, že Muk na tento děsivý zážitek dlouho nemohl zapomenout.

Fotogalerie
15 fotografií