Vždycky byl spíš bohém a flákač. Učil se na knihovníka, ale ze školy ho vyrazili, když během exkurze na veletrh knih utekl (neúspěšně) z hospody bez placení. Dělal poskoka v podatelně pojišťovny.

„Tam jsem se stal expertem na to, jak přežít roky ve velké firmě, a zároveň nic nedělat,“ vyprávěl jednou o bezútěšném životě bez ambic. Později také poznal, co je to živořit na podpoře. A nezměnil se příliš, ani když začal vydělávat.

„Dělám jen to, na co mám náladu,“ říká. A to taky ne vždycky. „Lidi někdy čekají několik dní, než jim odpovím na mail, a když už napíšu, tak mi od nich přijde: Už dávno je po akci. To si pak vyčítám: Sakra, zase peníze v háji…“

Jenže on nebaží po mamonu. Netouží mít vilu, stačí mu byt v omšelém strašnickém činžáku, radost mu udělá klidně jen nové sako nebo boty. „Nepřipadám si míň šťastnej, když je někdy peněz míň…“

Už jako malý chtěl být Jimem Morrisonem. „Hrozně jsem chtěl brát nějaké drogy. Ale nevěděl jsem, jak a kde se shánějí,“ přiznává. Nějakou nálevnu si najít umí. A to poměrně často. Kdysi, zcela v duchu své veselé povahy, jako své životní motto uvedl: „Ukažte mi pevný bod kdekoli ve vesmíru a já se vám na něm ožeru jako prase!“ Rád se podívá skleničce na dno a nemá problém si to přiznat. „Jsem kvartální alkoholik,“ poví zpříma. V tom se mu prý hodí popularita.

„Když vyrazím na dvoudenní tah a kumpáni odpadají, jako známý komik mám pořád s kým pít! Osamělý alkoholik nebudu…“ Ty své pověstné tahy si ordinuje dokonce i místo dovolených. „Dva dny v nonstopu pročistí tělo, vyčistí hlavu a ve výsledku stojí mnohem míň než týden v Egyptě…“

Sám si je vědom, že není krasavec, a o společnost krásných dívek a žen měl vždy spíš nouzi. „Holky, co mě odmítly nebo nechtěly, můžou litovat. Přišly možná o nejošklivějšího člověka planety, a to je zajímavá rarita,“ tvrdí o sobě.

I přesto se po jeho boku v minulosti objevilo hned několik pohledných žen. Nikdy mu však vztah nevydržel příliš dlouho a tu pravou usilovně hledal. „Hlavně aby to byla inteligentní žena. A taková se pozná podle toho, že se směje mým vtipům,“ prozradil Pavlásek, který dosud neměl šanci založit ani vlastní rodinu a čekal dle svých slov na tu pravou.

Aktuálně je ale zamilovaný, a to poměrně čerstvě! Po jeho boku se poslední dva měsíce pohybuje o pár let mladší brunetka Denisa Cingelová. „Jsme spolu krátce, chodí se na mne pravidelně dívat na StarDance a podporuje mě,“ prozradil o své partnerce.

Fotogalerie
16 fotografií