Situace se vyostřuje. „Jsou tam strašný problémy a to už strašně dlouho. Trvá to přes dva měsíce, protože už dřív byly nastaveny platby s nestandardně prodlouženými termíny splatnosti. Haprovat to v podstatě začalo od září,“ řekla Blesku zaměstnankyně televize, která si nepřála být jmenována. Přestala už doufat v to, že dostane zaplaceno.

Mezi poškozené patří i moderátorka pořadu Život je fajn. „Těžko se mi v tuto chvíli soudí jejich situace, pravda je, že jsou tam poměrně velké prodlevy a je přislíbeno, že se to dá do pořádku. Co k tomu víc říct?“ řekla Blesku Pletánková.

Většině už ale došla trpělivost. „Moje částka je přes dvě stě tisíc korun, a proto už teď všechno řeším přes právníka. Přece jen je to hodně peněz,“ řekl nám stylista Dušan Chrástek, který má na rozdíl od běžných zaměstnanců televize štěstí, že má našetřeno.

„Jen mně dluží osmdesát tisíc. V současné době jsem bez koruny a musím si půjčovat od matky. Nikoho nezajímá, že jsou tam mámy od dětí, samoživitelky, že budou Vánoce... Nejhorší je, že my jsme tu práci odvedli. Ta bezmoc je strašná,“ dodala podvedená zaměstnankyně s tím, že televize prý dluží i za pronájem prostor, kde má sídlo.

Televize slibuje nápravu

"Děláme vše pro to, aby se tato situace vyřešila. Nemá cenu zastírat, že společnost se dostala do obtížné situace, ale usilovně pracujeme na tom, aby se vše zlepšilo," řekl Blesku generální ředitel TV Mňam Pál Milkovics.

Fotogalerie
7 fotografií