Radujme se, všechno zatím běží, zdá se, jak běžet má! Na počátku léčby stanovili ošetřující lékaři v čele s profesorem Markem Trněným osm cyklů chemoterapií. Sám Karel prozradil, že se bude s rakovinou prát až do dubna příštího roku.

Pro dodržení programu je ale nutné, aby měl zpěvák v pořádku krevní testy. Ty teď naštěstí dopadly na jedničku. „Nezlobte se, ale na soukromou otázku tohoto charakteru nebudu odpovídat,“ nepopřela informaci Gottova mluvčí Aneta Stolzová.

Slavíkův celoživotní přítel a kolega Karel Štědrý (78) prodělal chemoterapií celkem 50, takže ví, zač je toho loket. Odběrů si zažil nespočetně. „Krevní testy jsou při léčbě moc důležité, lékaři z nich okamžitě zjistí, co se v těle děje,“ řekl Štědrý Blesku.

„To je moc dobře, že má Karel rozbory v pořádku,“ dodal. Gotta při jeho pobytu doma na Bertramce navštívil a dodával mu síly dál bojovat.

Karel Gott v rozhovoru pro německý Bild také prozradil, jak se vypořádává s léčbou. „Pomalu mi vypadávají vlasy. To jsem čekal. Teď ale není čas na to, abych byl marnivý. Jde o můj život,“ prozradil Mistr, který také řekl, jak ho odborníci na nemoc upozornili.

Lékař mi ukázal výsledky počítačové tomografie. V oblasti břicha jsem viděl jen obrovskou černou skvrnu. Po první chemoterapii je teď skvrna asi třetinová. Rakovina se sice rozšířila, ale naštěstí nezasáhla žádné orgány,“ tvrdí zpěvák, kterému prý lékaři dávají 90 % šanci na přežití. „Pevně věřím, že se uzdravím,“ dodal 40násobný Slavík.

Fotogalerie
10 fotografií