Zpěvák Karel Gott byl minulou neděli hospitalizován v IKEM, kde podstoupil operaci břicha. Při ní však, bohužel, byly zjištěny i další zdravotní komplikace. Lékaři mu diagnostikovali zhoubný nádor.

„Po souhlasu pana Karla Gotta sděluji následující: včera ve večerních hodinách byl k nám na I. Interní kliniku Všeobecné fakultní nemocnice v Praze přeložen pan Karel Gott. Při operaci náhlé příhody břišní mu byl diagnostikován Non-Hodgkinův lymfom jako příčina stavu. Dnes byla zahájena cílená léčba tohoto onemocnění za použití nejmodernějších prostředků a za spolupráce týmu odborníků. V tuto chvíli nelze odhadnout, jak dlouho bude léčba trvat. Klinika žádá o dodržení všech morálních a etických pravidel vůči pacientovi i nemocnici a prohlašuje, že do odvolání nebude poskytovat žádné další informace,“ uvedl prof. MUDr. Marek Trněný, CSc.

Ke zdravotnímu stavu svého manžela se vyjádřila i Ivana Gottová. „Milí Karlovi příznivci, manžel si přeje, abyste věděli o jeho aktuálním zdravotním stavu. I přesto, že se mi to nepíše lehce, situace je bohužel taková, že Karlovi byl při operaci náhlé příhody břišní diagnostikován Non-Hodgkinův lymfom. Bylo potřebné Karla převézt z IKEM na specializované hematologické oddělení I. Interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Manžel je v těch nejlepších rukou a pod dohledem těch nejlepších specialistů v čele s prof. MUDr. Markem Trněným, CSc. a jeho týmem odborníků. Dnes byla zahájena onkologická léčba za použití nejmodernějších prostředků. Celá rodina věříme, že i díky vaší podpoře bude mít Karel sílu se uzdravit. Moc vás zdraví a statečně bojuje, protože vás nechce zklamat. Zvládly to jiné rodiny, zvládneme to společně také. Ivana s celou rodinou,“ vyjádřila se na sociální síti.

Klinika, na níž se Gott léčí, je podle svých webových stránek orientována na hematologickou problematiku a zejména na hematoonkologii. Je jedním ze sedmi center intenzivní hematologické péče v České republice. „Je vedoucím pracovištěm zejména pro diagnostiku a léčbu lymfomů, chronické lymfatické leukemie, mnohočetného myelomu, myelodysplastického syndromu,“ zní charakteristika pracoviště. Při klinice byl vybudován národní registr nemocných s lymfomy a působí zde národní registr provedených transplantací krvetvorných buněk.

Gott byl v IKEM hospitalizovaný minulou neděli poté, co mu delší dobu nebylo dobře. Po vyloučení kardiálních příčin musel zpěvák v úterý podstoupit operaci břicha. Kvůli zdravotním problémům zrušil některé naplánované koncerty.

Fotogalerie
11 fotografií