Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nehoda, amputace a zlomeniny: Které celebrity dohnalo zranění až na invalidní vozík?

/
  • Celebrity, které kvůli zranění, nehodě či amputaci, skončily na vozíku.
    8. června 2015 ● 14:56

    Snad každý měl někdy v životě zlomenou ruku či nohu, ale ne všichni si dovedou představit tu bezmoc, když se na nohy nemůžete postavit. Ať už je to kvůli bolesti, ochrnutí či zranění. Jaké to je, pohybovat se na invalidním vozíku, zažily na vlastní kůži i české celebrity.

     

  • 1.

    Jan Potměšil (49) - herec

    Jan Potměšil utrpěl poranění páteře při autonehodě, která se stala 8. prosince 1989. „Já byl vzadu. Byl jsem hodně unavený a spal jsem. Nic si od té doby nepamatuji. Probudil jsem se až v únoru v nemocnici na Karláku a zjistil, že se nemohu hýbat. Dodnes je nejasné, proč jsem vypadl z auta. Snad nehodu způsobil mikrospánek řidiče,“ řekl Potměšil Blesku. Od té doby je částečně ochrnutý a připoután na invalidní vozík.

    Herec Jan Potměšil rád relaxuje na své zahradě. Při její údržbě mu jeho handicap nijak nevadí...
    Autor: Michaela Feuereislová

  • 2.

    Jaroslava Hanušová (66) - herečka

    Kvůli zanedbané léčbě cukrovky přišla Jaruš z Kouzelníka o obě nohy. V říjnu 2013 ji dovezli do nemocnice s ucpanou stehenní tepnou na poslední chvíli. „Nebylo zbytí, noha musela pryč,“ potvrdil amputaci její kamarád Jiří Lábus. V prosinci jí lékaři uřízli i druhou nohu. Hanušové neprospěl ani fakt, že kouřila jako komín a holdovala alkoholu.

    Hanušová říká, že na ni amputace nohou moc nezapůsobily.
    Autor: Blesk

  • 3.

    Dagmar Havlová (62) - herečka

    Na invalidním vozíku skončila Dagmar Havlová už podruhé. Poprvé, když si v roce 2006 zlomila nohu při pádu ze schodů během divadelního představení. Nyní používá vozík, protože si zlomila kotník a na nohu nemůže stoupat.

    Ani invalidní vozík nesebral Havlové úsměv z tváře.
    Autor: Martin Hykl, David Kundrát

  • 4.

    Iveta Bartošová (†48) - zpěvačka

    Zesnulá zpěvačka, která léta zapíjela deprese alkoholem, seděla na vozíku hned několikrát. Děsivý pohled na Ivetu Bartošovou byl v únoru 2012, kdy ji na invalidním křesle a s modřinami na tváři odvezla sanitka. Její přítel Josef Rychtář tehdy tvrdil, že zkolabovala a upadla do bezvědomí.

    Ivetu Bartošovou odvezli na vozíku s modřinou na tváři a po kolapsu.
    Autor: David Malík

  • 5.

    Jana Šulcová (68) - herečka

    Na vozíku se Jana Šulcová objevila v září 2014 na klánovickém Avon pochodu. Všechny tehdy vyděsila, ale herečka je uklidnila s tím, že do křesla usedla kvůli nesnesitelným bolestem kyčle. Vozík použila krátce po operaci.

    Šulcová se Avon pochodu proti rakovině nechtěla vzdát, proto přijela na vozíku. Pěšky by to neušla.
    Autor: Foto: Avon

  • 6.

    Halina Pawlowská (60) - spisovatelka

    Nebezpečné, ale poněkud kuriózní zranění utrpěla v listopadu 2010 Halina Pawlowská. „Šla jsem ze schodů, přehlédla jsem kanál, a jak už to u mě bývá zvykem, sesunula jsem se na zem jak pytel brambor,“ svěřila se. Kvůli zlomené nártní kůstce nemohla nějaký čas chodit.

    2349893:full:true:true

  • 7.

    Naďa Konvalinková (64) - herečka

    Začátek loňského roku nebyl pro Naďu Konvalinkovou tím nejlepším. Dcera Karolína se léčila na psychiatrii a ona si jako na potvoru zlomila nohu. S pomocí svých přátel a kolegů pak jezdila na divadelní představení na vozíku.

    Naďa Konvalinková si zlomila nohu.
    Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, Roman Souček

  • 8.

    Bára Basiková (52) - zpěvačka

    Dovolená v Řecku, kam Bára Basiková odjela v červnu 2010, se zpěvačce nevyvedla podle představ. Místo slunění na pláži musela do nemocnice se zlomenou nohou. Do Prahy se vrátila se sádrou na noze a z letištní haly ji na vozíku tlačil manžel Petr Polák.

    Bára Basiková se sádry zbaví později, než čekala
    Autor: Ladislav Křivan

     

    Fotogalerie
    8 fotografií

    Video
    Video se připravuje ...

    Zprávy: Havlová na vozíku! A vražda blízkého přítele Petra Jandy redakce Blesk TV

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

robert6: koho zajima tlusta pavlovska jaruš s kouzelnika je uš přez měsic na vinohradech a nikdo o tom nepiše jo kdyš v tom neni chlast tak halt blesk nepiše

(23. 06. 2015 08:23)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy