Podle obžaloby nevěnoval dostatek pozornosti řízení a nezpomalil na vozovce, která byla ve špatném stavu. Hrozí mu šest měsíců až čtyři roky vězení.

Soud však včera rozhodnutí o jeho vině za těžké ublížení na zdraví odročil na neurčito. Okresní soud Praha-východ si totiž vyžádal ze Vsetína spis k řízení o dovolání pro Nejvyšší soud. „Počkáme, jak dopadne dovolání,“ uvedl samosoudce Miroslav Tomaštík. Vdovec se odvolal proti trestu 18 měsíců s odkladem na tři roky za napadení exmanželky Dariny Nové (56).

K soudu do Vsetína se ale Rychtář nedostavil. „Požádal, aby kvůli mediálnímu zájmu o jeho osobu jednal v jeho nepřítomnosti. Dal souhlas se čtením,“ vysvětlil Tomaštík, který včera jednal se soudním znalcem z oboru zdravotnictví Petrem Menšíkem. „Poškození původně nechtěli dát souhlas ani k nahlédnutí do zdravotní dokumentace. Osobní setkání všichni odmítli,“ dodal.

Josef Rychtář při nehodě zranil Ivetu Bartošovou, ta si narazila hrudník. Zvukař Stanislav Lysý utrpěl zlomeniny 2. a 6. bederního obratle a zhmoždění levého hlezna. Režisérka Simona Hanáková měla zlomená dvě žebra a tříštivou zlomeninu levého zápěstí, pohmožděnou kostrč a podvrtnutou páteř. A manažer Zdeněk Obhlídal si z autonehody odnesl pohmožděnou břišní stěnu.

Fotogalerie
4 fotografie