Bývalá snacha Rázlové Barbora prý předložila v minulých dnech nové důkazy o vytunelování obří firmy specializované na vývoz českého skla. Firma pod vedením Rázlové zkrachovala a tisíce lidí přišly o práci.

„Rozhodla jsem se odtajnit některé věci, týkající se kauzy Skloexport. Skutečně tu kauzu vrhají do úplně jiného světla,“ uvedla ve zprávách TV Barrandov Barbora Rázlová.

Co přesně v dokumentech stojí, ale nechtěla konkretizovat. Že by ale jejího muže a tchyni mohly dostat za mříže, nepochybuje. „Myslím si, že ano. Je zde úplně zřejmé, že prostě se dostali k nemalým finančním prostředkům, to z čeho byli od začátku obviněni.“

Regina nad věcí „Moje kauza byla dávno vyřešena, Česká republika se omluvila za nezákonné obvinění i neoprávněnou vazbu,“ řekla včera Blesku sama Rázlová.

Další obvinění: Znásilnil mě! Ještě s jedním, možná ještě drsnějším obviněním se Barbora Rázlová v televizi vytasila. Hereččina syna osočila, že byl tyran, a že ji dokonce znásilnil! „Hodil mě nahou do auta a vezl na pole, že mě tam zabije! Celou cestu mi tím vyhrožoval, že mě tam rozjezdí. Nakonec mě tam znásilnil!“ řekla do kamery.

„Tak já se tady přiznám: Mám už těch jejích lží dost!“ řekl Rázl. „Rozvod každý snáší těžce, ale měl by brát ohled na nezletilé děti, které podobnými vyjádřeními trpí nejvíce,“ dodala k věci herečka.

Kauza Skloexport v datech

1994: Rodina Rázlové (otec Stanislav Rázl byl vlivný komunista) zakládá firmu Skloexport Group. 

Březen 1996: Herečka se stává předsedkyní představenstva sklářské firmy Skloexport Liberec. 

1996-98: Pod rouškou revitalizace podniku se měli pokusit převést majetek firmy na Skloexport Group. 

Leden 1998: Skloexport začíná propouštět zaměstnance. Firma krachuje. 

Jaro 1998: Policie začíná Rázlovou a další vyšetřovat kvůli zneužívání informací v obchodním styku a poškozování věřitele. 

Červen 1998: Herečka jde do vazby. Zůstává v ní skoro rok. 

2003: Rázlová, její syn Lukáš a čtyři další čelí žalobě, že ze Skloexportu vytunelovali půl miliardy. Hrozí jim až 12 let. 

2007: Soudy vynášejí zprošťující rozsudky v plném rozsahu. Rázlové dokonce stát vyplatil nepatrné odškodné.

Fotogalerie
7 fotografií