Zpěvačka je tak pořádně na pozoru. „V osmnácti letech onemocněl můj přítel, moje první láska. Měl rakovinu lymfatických uzlin a celou dobu jsem při něm stála a podporovala ho,“ svěřila se Petra se svou zkušeností se zákeřnou nemocí.

„Léčil se asi rok a půl. Teď se má ale skvěle, je zdravý a pracuje v medicínském výzkumu. K tomu ho nakopla právě jeho nemoc,“ řekla Blesku Hapková, pro kterou to bohužel nebylo poslední setkání s nemocí. Nyní jí totiž do cesty vstoupila znovu. Onemocněla její dobrá kamarádka.

„Teď jsem v přímém kontaktu s rakovinou prsu. Léčbou prochází moje přítelkyně a toto téma se mě opět citlivě dotýká. Není to totiž poprvé, co se s touto nemocí setkávám. Měly ji i máminy kamarádky,“ svěřila se smutně dcera herečky Zory Ully Keslerové (64). Právě proto se rozhodla jít příkladem a dozvědět se o nemoci mnohem více.

Především také to, jak rakovině prsu předejít. Zúčastnila se akce samovyšetření prsu Ruce na prsa, kde si vyzkoušela, jak je možné včas rakovinu objevit.

Petra se kvůli otcově nemoci přestěhovala z Itálie do Česka. Byla s tatínkem Petrem Hapkou i v těch nejtěžších posledních chvílích, kdy už se nemohl ani sám posadit anebo najíst. Alzheimerova choroba ale skladatele nezabila. Zemřel na zápal plic, který u ležících pacientů často propuká.

Fotogalerie
7 fotografií