Mezi blízké přátele zesnulého patřil dlouhé roky exprezident Václav Klaus (73). Kovarčíkova firma Teleaxis byla také spojována s financováním ODS. K úmrtí se vyjádřil Andrej Babiš (60), vicepremiér a šéf hnutí ANO: „Každá smrt je tragédie. Byli jsme vrstevníci, znal jsem ho, myslím, od roku 1985. Pracoval v zahraničním obchodu.“

V roce 2013 podnikatele Kovarčíka jmenoval Henry Kissinger (91) ve Washingtonu do vedení Atlantické rady, světově významné organizace, od které si nechávají radit i američtí prezidenti! „K Americe mám vztah, mám tam malou firmu, přechodné bydlení, syn tam vystudoval střední a vysokou školu,“ nechal se před dvěma lety slyšet Kovarčík. Původem Slovák žil v Praze, zatímco syn zůstal v USA a dcera s exmanželkou mají domov ve Švýcarsku.

Smrt úspěšného producenta, podnikatele, mecenáše Cen Thálie a milovníka krásných žen byla nahlášena policii v pondělí v deset hodin dopoledne. „Jeho smrt zavinila zřejmě nešťastná událost. Nejspíš to bude tak, že uklouzl v koupelně,“ řekl Blesku dobře informovaný zdroj.

Na Kovarčíka vzpomíná Janis Sidovský nebo Michaela Nosková, který prý střežila jeho tajemství! Podívejte se na video!

Video
Video se připravuje ...

Expartnerka Kovarčíka Nosková: Střežila jsem jeho tajemství! Petr Soukup,David Turek

Fotogalerie
18 fotografií