Tělo bývalého partnera herečky Kateřiny Brožové bylo nalezeno v pondělí v 10 hodin ráno. „Jeho smrt zavinila zřejmě nešťastná událost. Nejspíš to bude tak, že uklouzl v koupelně,“ řekl Blesk.cz zdroj.

Jeho smrt jako první potvrdil šéf herecké asociace Jiří Hromada, s kterým Kovarčík spolupracoval na cenách Thálie.

Ano, je to bohužel pravda. A to jsme spolu ještě před týdnem seděli a probírali nadcházející ceny Thálie. Byl v pohodě a žertoval jako vždycky. Je pravda, že už jsem se mu potom nemohl dovolat. Je to pro mě obrovská rána, jsem z toho naprosto v šoku,“ řekl Blesk.cz Hromada.

V prvních hodinách nebyly žádné relevantní informace o příčině a způsobu smrti. Spekulovalo se dokonce o sebevraždě, pravděpodobnější byla vážnější nemoc. Kovarčík se totiž v posledních měsících několikrát léčil v nemocnici. Přátelům se však se svými problémy nesvěřoval.

„Mluvila jsem s ním před čtyřmi dny a byl naprosto v pořádku. Myslím si, že měl zrovna dobré období, a nemyslím, že by spáchal sebevraždu,“ svěřila se muzikálová herečka Michaela Nosková, které Kovarčík dělal manažera. „Absolutně netuším, co se stalo. Během posledních let jsme hodně spolupracovali a brala jsem ho jako člověka, který mi pomáhá v životě jako kamarád. Tečou mi slzy a musela jsem přerušit zkoušku a šla na panáka,“ dodala Nosková.

Smrt Petera Kovarčíka vyšetřuje i policie. „Včera v dopoledních hodinách vyjížděli kriminalisté do bytu v Mánesově ulici, kde oznamovatel nalezl mrtvého jednašedesátiletého muže. Přivolaný lékař na místě nedokázal jednoznačně určit příčinu smrti, vzhledem k tomu byla nařízena soudní pitva.  Podle jejích prvotních výsledků bylo cizí zavinění vyloučeno a jako příčina smrti byla předběžně stanovena zdravotní komplikace. Případem se kriminalisté nadále zabývají,“ uvedla mluvčí pražské policie por. Bc. Iveta Martínková. 

Video
Video se připravuje ...

Záhadně zesnulý Kovarčík (†61): Poslední rozhovor o poslední blondýně: Je nám spolu fajn! David Turek, Jan Brunclík

Podnikatel Kovarčík se producentsky a mecenášsky podílel na muzikálu Mamma Mia, připravovaném velkofilmu Lída Baarová a předávání cen Thálie. Podle lidí z branže může jeho náhlý odchod finančně ohrozit některé projekty. Velký otazník visí především nad sobotním slavnostním udílením cen Thálie, které Kovarčík několik let finančně podporoval.

Kromě milionových investic do filmu a muzikálu měl Kovarčík ještě jednu slabost – pro blondýnky. Jeho přítelkyní byla například herečka Kateřina Brožová, které pomáhal rozjet kariéru zpěvačky. Poslední žena, se kterou se Kovarčík objevil na veřejnosti, konkrétně na udílení cen Českého lva, byla atraktivní Miss Golf Kateřina Klausová.

Fotogalerie
3 fotografie