„Nikdy jsem se nesvěřovala se svým soukromím a i teď to dělám hodně nerada. Je to na mě příliš osobní. Ale budiž: Nejsem ledová! Nechci být sama a velmi toužím po skutečné lásce,“ říká Kateřina rozhodně.

Nesmírně ji trápí fakt, že dcera Kačenka (10), kterou má s exmanželem Zdeňkem Tomanem, vyrůstá bez přítomnosti mužského elementu. „Mrzí mě, že vyrůstá v neúplné rodině, moc mě to trápí. Snažím se jí to sice maximálně vynahrazovat, aby nějaký nedostatek nepociťovala, ale je to stejně málo,“ přiznává.

Přestože s Tomanem zažila před rozvodem peklo, kde padaly i facky, hrubá slova a někdy vládl i teror, ani na manželství herečka ještě nezanevřela. „To opravdu ne. Klidně se znovu vdám. Manželství je fajn věc. Jen to moje zkrátka nedopadlo,“ míní Brožová, která by si pro dceru dokonce přála sourozence. „Určitě. Sama jsem jedináček a moc dobře vím, že to není nejlepší. Nevím ovšem, jestli druhé dítě ještě stihnu. Kdysi jsem si přála mít velkou rodinu,“ svěřuje se.

Jako umělkyně nemá lehký život

Proč je tedy Kateřina stále sama a nereaguje na fronty nápadníků? „Možná se bojím, jsem nedůvěřivá. Čím jsem také starší, tím méně chci dělat kompromisů. Nechci si k tělu pustit hned tak někoho. A také nemám čas. Být umělkyní není jednoduché. Mám jiný životní rytmus a na prvním místě je samozřejmě moje dcera,“ říká Kateřina a následně svěřuje to pro ni nejtěžší v navazování vztahu. „Musím se nejdřív pořádně zamilovat a zároveň si toho muže hluboce vážit. A to je složité. Jenže bez kombinace těchto dvou věcí u mě vztah nemůže fungovat,“ přiznává herečka.

Kateřina po lásce touží, ovšem „lovit“ odmítá. „Vztah nevyhledávám za každou cenu, čekám, až přijde. Myslím, že tak je to správné,“ míní. Přiznává také, že se jí ale muži často bojí. „Jsem moc samostatná, to muži nemají rádi,“ tvrdí Brožová a potom opakuje: „Sama být ale rozhodně nechci, a ráda bych také udělala radost svým rodičům, kteří stejně jako všichni rodiče chtějí, aby jejich dcera byla šťastná.“

Může se proto zdát zvláštní, proč Brožová odmítla rande v New Yorku, kam ji pozval zámožný Veverka, který se do ní zakoukal. „Opravdu jsem neměla čas. A nejsem také bláhová, abych si myslela, že za oceánem by mezi námi musel nutně vzniknout vztah. Jak jsem říkala, musím se nejdřív pořádně zamilovat.“

NESPRÁVNÍ MUŽI KATEŘINY BROŽOVÉ

SEDM LET SE ZDEŇKEM TOMANEM

Krásná herečka nemá na muže zrovna štěstí. Po sedmiletém manželství se před sedmi lety rozvedla s podnikatelem Zdeňkem Tomanem. V tomto vztahu bylo hodně lásky, později však i násilí. Toman Kateřinu dokonce jednou zamkl v pokoji a prohlásil, že si jde pro zbraně. Musela se odtamtud s dcerou dostat přes skleněnou výplň, přičemž se pořezala na ruce. Nakonec se tedy po velkém boji o majetek rozvedli a Toman slíbil, že bude na dceru platit alimenty ve výši 25 000 Kč.

MILENEC KOVARČÍK

Také vztah s dalším bohatým mužem Peterem Kovarčíkem (55) byl plný peripetií. Nejdřív milenci, pak velcí nepřátelé a nakonec podle slov Kateřiny blízcí přátelé. Vedli spolu dokonce válku přes média a padala silná slova – například když Kovarčík prohlásil, že byla nejdražším eskortem jeho života. Kovarčík to zkoušel na další české herečky, například na Jitku Čvančarovou, u které neuspěl. Kateřina stihla i pár krátkých vztahů, třeba se slovenským podnikatelem Borisem Kollárem - všechny však skončily rozchodem.

JE SAMA, ALE...

Nyní už tři roky herečka tvrdí, že žije sama jen pro svou dceru. Na obzoru je prý ale další úspěšný muž. Jeho jméno tají, ale přiznává, že k jeho rozhoupání pomohlo i to, že si nechala změnit barvu vlasů natmavo. Blondýnky se prý bál…

Fotogalerie
9 fotografií