Od svého dětství neznal Artur Štaidl (18) nic jiného než neustálé zdravotní komplikace své matky. Nejednou viděl svou maminku v situacích, ve kterých by ji neměli vidět ani dospělí, natož dítě.

Vdovec Josef Rychtář (56) ho dokonce za Bartošovou vzal do psychiatrické léčebny v Bohnicích, kde ležela zpěvačka v naprosto zbídačeném stavu. Artur se podle něj prý sesypal. „Vyčítal jsem si, že jsem tam Artura na Ivetčino přání přivezl, byl z toho strašně otřesen. Celou cestu domů jen tiše seděl a zíral před sebe, neměl daleko k slzám,“ lituje dodnes svého rozhodnutí vdovec.

 „Lidi vůbec netuší, kolik toho ta chudák holka musela vytrpět a co všechno si prožila. Nejspíš její poslední hospitalizace byla i důvodem k tomu, že se odmítala na konci života léčit. Měla obrovskou fobii z nemocnice a lékařů,“ dodal deníku Blesk Rychtář.

V psychiatrické léčebně v Kroměříži strávila Iveta tři měsíce.
Autor: Foto: archiv Josefa Rychtáře, profimedia.cz a archiv Blesku

ČERVENEC 2007

V Psychiatrické léčebně v Kroměříži strávila Iveta tři měsíce. Z protialkoholní léčby byla propuštěna v polovině října. Po tuto dobu se o malého, tehdy jedenáctiletého Artura starala především babička a chůva Golda.

Zpěvačka se po probuzení z anestezie tehdy hned ptala po synovi, který ji tenkrát navštívil den před operací.
Autor: Foto: archiv Josefa Rychtáře, profimedia.cz a archiv Blesku

ŘÍJEN 2009

Iveta podstoupila v podolské nemocnici zhruba hodinový zákrok, při kterém jí lékaři odebrali osmicentimetrovou cystu z podbřišku. Zpěvačka se po probuzení z anestezie tehdy hned ptala po synovi, který ji tenkrát navštívil den před operací.

Po pouhých čtyřiadvaceti hodinách se rozhodla, že péči lékařů nepotřebuje. Podepsala reverz a na vlastní žádost nemocnici opustila.
Autor: Foto: archiv Josefa Rychtáře, profimedia.cz a archiv Blesku

ÚNOR 2012

Po kolapsu byla ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady hospitalizovaná zbědovaná Iveta plná modřin. Po pouhých čtyřiadvaceti hodinách se rozhodla, že péči lékařů nepotřebuje. Podepsala reverz a na vlastní žádost nemocnici opustila.

4. 7. 2013 Macura odvádí Ivetu z Uhříněvsi.
Autor: archiv Blesku

ČERVENEC 2013

V červenci se vydala Iveta na cestu do Itálie, kam ji doprovázel její obdivovatel Zdeněk Macura (40). Po cestě jí v Rakousku kvůli jejímu vážnému zdravotnímu stavu přivolal záchrannou službu a následoval okamžitý převoz do nemocnice a CT vyšetření hlavy.

Iveta v nemocnici v Krči, kam byla převezena poté, co jí praskl vřed.
Autor: Foto: archiv Josefa Rychtáře, profimedia.cz a archiv Blesku

ČERVENEC 2013: : DALŠÍ NOVÉ FOTO!

Iveta po akutní operaci prasklého vředu. Zpěvačka byla náhle převezena do nemocnice v Krči a následovala okamžitá operace. Několik dní strávila Bartošová na jednotce intenzivní péče.

Iveta měla na sobě, zřejmě po souboji v sanitce, velké modřiny
Autor: Archiv Josefa Rychtáře

ČERVENEC 2013

Psychiatr v krčské nemocnici rozhodl o okamžitém převozu a následné hospitalizaci zpěvačky do psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Z bohnické léčebny převezli Ivetu na pár hodin doléčení do nemocnice na Bulovce.
Autor: Foto: archiv Josefa Rychtáře, profimedia.cz a archiv Blesku

ČERVENEC 2013

Z bohnické léčebny převezli Ivetu na pár hodin doléčení do Nemocnice Na Bulovce. Zde jí museli kvůli silným bolestem lékaři ošetřit jizvu po operaci prasklého vředu.

Video
Video se připravuje ...

Rok, kdy zemřela Iveta Bartošová: Rychtářův tyátr, rvačky a hysterie! MARKÉTA REINISCHOVÁ, PETR SOUKUP

Fotogalerie
19 fotografií