Veřejné rozloučení se uskuteční dnes v chrámu svatého Petra a Pavla na pražském Vyšehradě. Smuteční obřad začne v 10 hodin, kdy bude vystavena rakev a veřejnosti bude umožněno až do poledne k ní položit květiny a se skladatelem se rozloučit.

V poledne pak začne zádušní mše pro rodinu a přátele. O proslov požádaly Hapkovy dcery skladatelova velkého kamaráda a textaře Michala Horáčka (62). Hrát se samozřejmě bude výhradně hudba, kterou hudebník sám napsal.

Mezi truchlícími bude krom Hapkových dětí také celá řada lidí z branže. Otázkou ale je, jestli dorazí některá z jeho bývalých milenek. Hapka se netajil tím, že jeho postelí jich prošlo nepočítaně, dokonce prý až pět tisíc. Několik stovek se jich stalo jeho milenkami a pouhé dvě ho dokázaly dostat k oltáři.

Jeho poslední milenkou byla dvaadvacetiletá studentka Kateřina Klepišová, se kterou strávil tři roky. Ta se ovšem dnešního pohřbu nezúčastní. „Když chce  člověk vzpomínat, vzpomíná v sobě,“ řekla deníku Aha!.

Na Vyšehradě se ale mohou setkat ostatní Hapkovy ženy, včetně exmanželky Ully Keslerové (64), s níž měl Hapka dceru Petru (32). Pokud se s tátou přijde rozloučit i všech jeho dalších šest dětí, je možné, že je doprovodí jejich matky. Nejstarší dceru Markétu (36) měl Hapka s bývalou podnikatelkou Zuzanou Rohanovou. Další dvě děti Kamilu (30) a Ferdinanda (17) zplodil se Slovenkou Martinou Slezákovou.

Poslední sbohem zcela jistě přijde dát i Hapkova dlouholetá bývalá partnerka a proděkanka HAMU Ingeborg Radok Žádná (50), s níž měl skladatel syny Mikuláše (23) a Haštala (16). A zúčastní se zřejmě i i jeho poslední dlouholetá partnerka, návrhářka Olga Michálková, se kterou vychoval nejmladšího syna Kašpara (13).

Některé z nich ale možná pro své poslední sbohem zvolí „intimnější“ variantu a místo do vyšehradského kostela přijdou až na druhé rozloučení, které se v úzkém kruhu rodiny odehraje na Okoři, kde Hapka žil i zemřel a kde to nadevše miloval. Spekuluje se, že právě tady si Hapka vybral už před 20 lety místo posledního odpočinku, ale rodina to nepotvrdila. Jisté je tak jen to, že Hapka bude pohřben v rakvi do země, protože byl silně věřící.

Fotogalerie
8 fotografií