I když paní Anna přiletěla jen pár hodin před akcí, kde společně s dcerou Paulinou pokřtily novou knihu spisovatelky a manželky režiséra Miloše Formana Martiny, vypadala báječně.

„Starám se o sebe jako každá žena, žádný speciální elixír mládí nemám. Stále hodně pracuji, ale také si užívám života a vnoučat. Zřejmě si v sobě s dcerou neseme geny mládí,“ smála se maminka topmodelky, která bydlí kousek za New Yorkem a s dcerou a její rodinou se velmi často stýká.

Na první pohled jsou si dcera s matkou velmi podobné, stejné zářivé oči, úsměv... „Paulina je víc po svém otci. Má po něm tmavé, pevné vlasy a postavou je vysoká,“ tvrdí Anna. Ta se s otcem Pauliny Jiřím rozvedla. On se vrátil do Čech, ona zůstala a v Americe, kde žije s přítelem.

Anna byla vždy neobyčejně krásná
Autor: archiv

Dceru nechali za oponou

Malá Pavlína Pořízková, pozdější světová topmodelka, se stala na začátku sedmdesátých let rukojmím komunistického režimu. V té době už rodiče byli ve Švédsku, žádali o její vydání československou vládu, organizovali hladovku, ale vše se zdálo marné. Tehdejší režim v Československu odmítal povolit Pavlíně za rodiči vycestovat. Do devíti let ji v tehdejším Československu vychovávala babička, pak se jí podařilo dostat za rodiči.

Video
Video se připravuje ...

Pavlína Pořízková trpí depresemi Mirka Dvořáková ,Petr Soukup, Luděk Mazák

Fotogalerie
15 fotografií