Prázdniny jsou u konce a ode dneška prvňačkám Nellince Gottové, Lauře Homolové a dvojčatům Sofii a Alexandře Kynychovým začíná povinná školní docházka. Z prvního školního dne ale byli spíš nervózní jejich rodiče než děti samy.

Na rozdíl od starší Charlottky, šestiletá Nellinka zavítala do školy úplně poprvé. Budík zazvonil v půl sedmé ráno. Rodina, ke které se po několika dnech pracovního pobytu v Německu připojil v neděli táta Karel, společně posnídala a v osm hodin pak vyrazila autem k soukromé základní škole Porg v Krči, kde roční školné pro první až čtvrtou třídu činí 124.500 Kč. Slavík chce pro své dcerky jen to nejlepší vzdělání. A jelikož na do soukromé školy chodí obě Gottovy dcery, Slavík zaplatí za roční školné za obě své dcerky čtvrt milionu korun.

"Já se do školy těším," zvolala vesela Nella, kterou doprovázel pyšný otec Karel Gott, ale i maminka Ivana a sestřička Charlotte. Ta nastupuje do třetí třídy. Obě holky se vymódily do bílých šatů, prvňačka k tomu měla bílý kabátek, tmavovláska Charlotte naopak černý svetřík a místo aktovky kabelku.

Je to krásný pocit doprovázet dcerky na cestě za vzděláním,“ svěřil se Blesk.cz zlatý slavík Karel Gott. Ještě stále nemůže uvěřit, že už i jeho nejmladší dcera je školačka. Obě holky si nesly květiny pro paní učitelku, a zpátky ze školy si odnesly "výslužku".

Dara byla naměkko

Také dcera Dary Rolins a Matěje Homoly Laura dnes poprvé nasadila aktovku na záda a zamířila do školy. A i když její rodiče spolu už nějakou dobu nežijí, vyprovodili ji oba. Matěj dorazil ráno do domu Rolins, rozespalou Lauru vzal do náruče a posadil ji do auta.

I když na to Laura po ránu nevypadala, nemohla se dočkat konce prázdnin. „Laura se moc těšila. Ve třídě má dvě děti ze školky, s jednou sedí v lavici,“ svěřila Blesku zpěvačka, která první školní den nesla hůř než její dcera. „Myslím, že víc než ona jsme byli ze všech těch informací vykulení já a Matěj. A já byla dojatá, jak rychle nám ta holčička vyrostla,“ dodala.

Zpěvačka svou dcerku na její první velký den ve škole oblékla do bílých šatů s bílými punčochami, pleteného barevného kabátu a zlatých balerín. Sama se zahalila do smuteční černé. Do školy je odvezl jejich kamarád. Rolins s Homolou drželi Lauru každý za jednu ruku, ale společně moc slov neprohodili. Oba však byli ze své prvňačky naměkko.

Holky Kynychovy nechtěly vstávat

Do školy ráno vyhnala svá dvojčata i cvičitelka Hanka Kynychová s manželem Jindřichem Kynychem. „Vstávat v šest ráno to není naše hodina, ale budeme si na to muset zvyknout. Sašenka vstala dřív, Sofinku jsem musela budit. Nejsou na to zvyklé, takže zmatky trochu byly,“ řekla Blesku Kynychová.

Svá dvojčátka Sofii a Alexandru oblékla také do bílého a na záda jim nasadila svítivě zelené aktovky. Každá však měla z prvního dne jiné pocity. Zatímco se jedna usmívala, druhá se tvářila poněkud nešťastně. Tak snad se jí ve škole nakonec zalíbí. 

Video
Video se připravuje ...

Mistr odvedl své dcery do školy Jan Jedlička

 

Fotogalerie
13 fotografií