Televize Nova představila podzimní vysílací schéma a rozpoutalo to velké přesunování oblíbených seriálů na jiné časy. Změny se nejvíce dotknou nováckého seriálu Doktoři z Počátků, který diváci sledovali každou neděli. Tomu je však nyní konec. Nova od přelomu srpna a září začne tento vysílat hned dvakrát týdně, a to v pondělí a ve středu.

A právě změna vysílacího času byla nahrávka na smeč pro Primu. Ta okamžitě zareagovala a od 11. srpna bude Svatby v Benátkách vysílat také dvakrát a také v pondělí a ve středu.

Tím si ale Prima vystrnadí z tohoto vysílacího času Cesty domů. A jelikož je tento seriál primáckým esem v rukávu, je dost možné, že ho posunou na úterý a čtvrtek. Tedy ve stejné dny, kdy konkurenční televize Nova vysílá svůj pořad Ordinace v růžové zahradě 2. Ten totiž zůstává divákům věrný v těch časem, na které už jsou léta zvyklí.

Svatby v Benátkách

Televize: Prima

Prům. sledovanost: 740 000 diváků

Vysílalo se: NE (20:15 h)

Změněno na: PO a ST (20:15)

Jakmile na prázdniny zmizeli Doktoři z Počátků z obrazovky, Svatby okamžitě vládly sledovanosti. Jediný přímý souboj ale prohrály (o 200 tisíc diváků)...

Doktoři z Počátků

Televize: Nova

Prům. sledovanost: 1 400 000 diváků

Vysílalo se: NE (20:20 h)

Změněno na: PO a ST (20:20 h)

Počátky trhaly od prvního dílu rekordy. Pravidelně kralovaly i nedělnímu hlavnímu vysílacímu času. Teď jdou do křížku s Primou a tradičně silnými pondělky ČT.

Cesty domů

Televize: Prima

Prům. sledovanost: 800 000 diváků

Vysílalo se: PO a ST (20:15 h)

Změněno na: vedení Primy změny zatím tají

Vlajková loď stanice měla vytáhnout už před dvěma roky do souboje s Ordinací (út+čt), Prima z toho ale na poslední chvíli vycouvala. Zkusí to teď?

Ordinace v Růžové zahradě

Televize: Nova

Prům. sledovanost: 1 700 000 diváků

Vysílá se: ÚT a ČT (20:20 h)

Seriál z nemocničního prostředí je základním stavebním kamenem schematu Novy už devátým rokem. Pořád patří k nejsledovanějším a jeho termín je skálopevný.

 

Fotogalerie
5 fotografií