Finští HIM, legendární slovenská kapela Team nebo třeba Tomáš Klus. Tihle a dalších 60 interpretů teď můžete díky Blesku slyšet zadarmo živě v Liberci. Vstupenku na festival, který pojede až do neděle, pořídíte na místě za 1350 Kč. Když ale odpovíte na jednoduchou otázku (viz níže), napíšeme vás a vašeho parťáka (jeho jméno si připravte) na festivalový seznam hostů.

Benátská má už velkou tradici. Ve čtvrtek se rozehraje už její 22. ročník. Zatímco dříve se konal na Turnovsku, letos bude už potřetí v Liberci, v areálu Vesec.

Zahraničním headlinerem je kapela HIM. Finští muzikanti do Vesce přijedou po loňském úspěšném vystoupení na největších světových festivalech. „Dá se říci, že i jejich loňský vyprodaný koncert v Lucerně bylo jen zahřívací kolo pro letošní velkolepé festivalvé vystoupení. V sobotu zahrají slavné hity Join Me In Death nebo Wicked Game,“ řekl pořadatel Pavel Mikez.

Už v pátek se můžete tešit na Team, který vystoupí v čele s Paľem Haberou i navzdory smrti bubeníka Ivana Marčeka. „Na festivalech prakticky nevystupují. Udělali ale výjimku,“ řekl Mikez.

Kdo a kdy vystoupí?

Čtvrtek (revivalový večer)

Abba star, RMC, Miracle, Koss forever band, Acca Dacca.

Pátek

Ivan Král, Divokej Bill, Tomáš Klus, Team, Mandrage, Walda Gang, Debill heads, Visací zámek, Kreyson, Vypsaná fixa, Škwor, Aleš Brichta, Tublatanka, Krucipüsk.

Sobota

Eddie Stoilow, Anna K, Horkýžeslíže, Chinaski, HIM, Mig 21, Skyline, Mňága a Žďorp, Gipsy.cz, Zona A, Dymytry.

Neděle

K2, Aries, Petr Kolář, Čechomor.

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA:

Kde se dříve konal festival Benátská noc?

A Malá Skála

B Česká Skalice

Svou odpověď posílejte na číslo 907 99 10 pomocí SMS ve tvaru:

NOC mezera ODPOVED mezera JMENO a PRIJMENI

Příklad: NOC A Jan Novak

Vyhrává pět výherců, kteří pošlou nejvíce SMS. Soutěž končí 22. července v 16 hodin. Odpovědi lze posílat opakovaně, počet SMS zpráv odeslaných z jednoho telefonního čísla není omezen. Potvrzení o doručení odpovědi bude zasláno obratem. Cena 1 SMS je 10 Kč vč. DPH. Provozuje CZECH NEWS CENTER a.s. Infolinka 245 001 115 (po-pá 9-16 hod.), mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz. Více zde>>>