Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Historie festivalu: Nejslavnější hvězdy Varů a jejich trapasy a historky!

/
  • Robert De Niro předvedl vstřícnost k fanouškům, podpisy rozdával kudy kráčel.
    4. července 2014 ● 04:59

    Filmový festival Karlovy Vary je prestižní akcí, na kterou jsou zváni významní světoví hosté. Ani těm se nevyhýbají průšvihy a trapasy. Renée Zelweger se ztratily kufry se šaty, Gregoryho Pecka odvezli do nemocnice s akutním zánětem slepého střeva. Elijah Wood na Vary vzpomíná jako na město muslimů a DiCaprio přijel s družinou, kterou tvořila jeho babička s dědečkem.

  • 1.

    1990 - Ukradené rekvizity

    Herec Robert De Niro zavítal do Karlových Varů dvakrát. V roce 1990 i v roce 2008. Tehdy se zúčastnil zahajovacího ceremoniálu, při němž seděl po boku Jiřího Bartošky. Celý večer však znepříjemnila jistá událost – někdo ukradl přichystané rekvizity. Ty byly připravené na velkolepé představení, které režíroval Michal Caban. Tan měl být kamerou přenášen na plátno ve Velkém sálu hotelu Thermal. Zmizelo skoro vše, takže tvůrci museli přistoupit k hodně improvizované verzi.

    Robert De Niro předvedl vstřícnost k fanouškům, podpisy rozdával kudy kráčel.
    Autor: Film Servis Festival Karlovy Vary

  • 2.

    1994 - DiCaprio s babičkou

    Dnes je Leonardo DiCaprio hvězdou první velikosti. Do Varů přijel v roce 1994 jako mladý, téměř neznámý klučík, navíc v doprovodu babičky a dědečka. Byl z toho takový milý rodinný výlet s prarodiči. Tehdy ještě nikdo netušil, co v něm třímá. Byl pozván i v roce 2007, ale do Evropy místo sebe poslal matku Irmelin.

    Leonardo DiCaprio přijel do Varů s dědečkem a babičkou. Tehdy ho ještě skoro nikdo neznal
    Autor: Film Servis Festival Karlovy Vary

  • 3.

    1996 - Alan Alda na tenise s Klausem

    Když v roce 1996 přijel na pozvání Jiřího Bartošky do Karlových Varů legendární „Hawkeye“ Pierce, nebo-li herec Alan Alda, udělal si z toho kulturně sportovní výlet. Volný čas totiž trávil na kurtech tenisovými turnaji s tehdejším premiérem a budoucím prezidentem Václavem Klausem. Mimochodem, zápas skončil 6:3 pro Klause. V roce 1996 byl také mezi lidmi o festival enormní zájem. Přijelo dvakrát více diváků než bylo v předchozích ročnících.

    Klaus ho porazil 6:3.
    Autor: Film Servis Festival Karlovy Vary

  • 4.

    1996 - Gregoryho Pecka chytl slepák

    Gregory Peck, který k nám zavítal v roce 1996, nemá na festival zrovna nejrůžovější vzpomínky. Namísto večírků skončil v nemocnici s akutním zánětem slepého střeva.

    Gregory Peck na Česko nemá pěkné vzpomínky. Kvůli akutnímu slepému střevu tu skončil v nemocnici.
    Autor: Film Servis Festival Karlovy Vary

  • 5.

    1997 - Salma Hayek - pusa s Menzelem

    V roce 1997 přijala pozvání do Varů exotická herečka Salma Hayek. Na párty si pak střihla selfie s režisérem Jiřím Menzlem, kterého na snímku olíbává. A režisér se ani trochu nebrání…

     

    Salma Hayek si v roce 1997 střihla snímek s režisérem Jiřím Menzlem.
    Autor: Film Servis Festival Karlovy Vary
  • 6.

    Danny DeVito miluje Havla

    Danny DeVito přijal pozvání do Česka prý proto, že vždycky obdivoval Václava Havla. Líbilo se mu tu natolik, že prohlásil, že příští dovolenou stráví určitě zase v srdci Evropy.  Prozradil tu také, že nejraději má z filmového světa svého předchůdce Michaela Douglase. Je to podle jeho slov šašek, se kterým by chtěl pracovat.

    Danny DeVito přijal pozvání v roce 2007.
    Autor: Film Servis Festival Karlovy Vary

  • 7.

    1998 - Ornella I. (Muti)

    Italská herečka a modelka Ornella Muti přijela v roce 1998. Tehdy svým příjezdem změnila historii, neboť právě ona se stala idolem rodiny Štikových a matka Štiková po ní pojmenovala svou slávychtivou dceru.

    Ornella Muti byla v roce 1998 ozdobou festivalu.
    Autor: Film Servis Festival Karlovy Vary

  • 8.

    2004 - Elijah Wood, nebo Alláh Wood?

    Nejvtipnější zážitek si z Karlových Varů odvezl v roce 2004 představitel Froda z Pána prstenů Elijah Wood. Zpovykované fanynky na něj sborově hystericky křičely „Elijahu!“, což si herec drobného vzrůstu interpretoval jako vzývání Alláha.

    Elijah Wood nás považuje za podivnou muslimskou zemi.
    Autor: Film Servis Festival Karlovy Vary

  • 9.

    2005 - Party s Sharon Stone

    Sharon Stone v roce 2005 nebyla dvakrát příjemným hostem. Odmítla tiskovku a odpovědi dávala jen na červeném koberci. Do Varů dorazila okolo druhé hodiny ranní, už ve tři se však ocitla na párty v Puppu, čímž všechny překvapila. Do VIP salonku si chtěla vzít svého fotografa, což jí bylo znemožněno. Sharon se proto otočila na podpatku a s grácií odkráčela do svého pokoje.

    Sharon Stone se moc nepředvedla. Odmítla tiskovou konferenci a dávala jen strohé odpovědi na červeném koberci.
    Autor: Film Servis Festival Karlovy Vary

     

  • 10.

    2007 - Ukradené kufry Bridgite Jones

    S přehledem největší smolařkou v historii festivalu je představitelka Bridget Jonesové Renée Zelweger. Při letu do Prahy se jí ztratila všechna zavazadla. V nich měla šaty, které si nechala ušít speciálně na zahajovací ceremoniál. Zúčastnila se ho proto v džínách, tričku a se slunečními brýlemi zavěšenými za okraj trička. Nebylo to přitom bezpodmínečně nutné, existovala možnost půjčit si šaty od některého z renomovaných českých návrhářů. Renée přijela v roce 2007.

    Renée byla na zahajovacím ceremoniálu v džínách a tričku. Půjčit si šaty od některého z českých návrhářů by přitom nebyl problém.
    Autor: Film Servis Festival Karlovy Vary

  • 11.

    2009 - Banderas miluje Prahu

    Jen co v roce 2009 dorazil Antonio Banderas na festival, vyznal se ze své lásky k Praze. Strávil tam totiž sedm měsíců při natáčení a zcela městu propadl. 

    Antonio Banderas ve Varech prohlásil, že miluje Prahu. Strávil tu více než půl roku při natáčení filmu.
    Autor: Film Servis Festival Karlovy Vary

  • 12.

    2010 - Jude Law zpívá s Macháčkem

    Jude Law, očekávaný host v roce 2010, nejdřív vypadal jako velký suchar, když po příjezdu rozdal pár autogramů, na tiskovce odříkal pár naučených frází. A to bylo vše. Jenomže pak to přišlo! Objevil se totiž na narozeninách Jiřího Macháčka a vystřihnul tam rokenrolovou pecku Johny Be Good!

    Video
    Video se připravuje ...

    Jude Law si zazpíval s Jirkou Macháčkem /Youtube/

  • 13.

    2009 a 2011- V pyžamu Johna Malkoviche

    Americký režisér a herec John Malkovich přiletel do Varů dvakrát. Prvně v roce 2009, v roce 2011 pak v nové roli módního návrháře. Uspořádal ve Varech přehlídku své kolekce pánského oblečení, které trochu připomínalo pyžamo, a modely si vybíral z řad českých manekýnů.

    John Malkovich se ve Varech předvedl nejen jao herec, ale v roce 2011 také jako módní návrhář. Předvedl tu svou vlastní kolekci pánské módy, na kterou si vybral české modely.
    Autor: Film Servis Festival Karlovy Vary

  • 14.

    2012 - Průhledné šaty Susan Sarandon

    Sedmašedesátiletá Susan Sarandon předvedla, že věk a sexappeal spolu vůbec nesouvisí. Na červený koberec v roce 2012 vyšla v šatech s naprosto neuvěřitelným výstřihem. Ten jí sahal od prsou až ke stehnu. Na takové šaty by si netroufla ani leckterá dvacítka.

    Susan Sarandon oblékla šaty s výstřihem až.... úplně dolů!
    Autor: archiv Blesku a archiv Emy Sotiropoulos

  • 15.

    2013 - Travoltova horečka karlovarské noci

    Jedním z nejvstřícnějších hostů festivalu byl bezesporu John Travolta, který přiletěl loni. Nezdráhal se dávat podpisy na každém kroku, fotit se s fanoušky, nebo si s nimi potřást rukou. Celou rodinu během pobytu „venčil“ po kolonádě a to v dosti neformálních outfitech. Na hlavě věčně naraženou kšiltovku a na sobě mikinu. Po celou dobu ho neopustila dobrá nálada a ochota komunikovat s fanoušky. Vrcholem bylo jeho taneční vystoupení, které předvedl při noční projekci filmu Pomáda v karlovarském letním kině.

    S přehledem největší sympaťák v historii Varů je John Travolta.
    Autor: Foto pro Blesk - Profimedia.cz

    Video
    Video se připravuje ...

    Speciální zprávy z Varů: Tohle jsou největší skandály celebrit! Blesk TV

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 12

arne127: Největší trapas na festivalu je ožrala Bartoška je to nejhnusnější chlap který tam vůbec je.

(04. 07. 2014 18:37)

ivoadler: Jsme blbci, když ty komedianty tak obdivujeme.

(04. 07. 2014 09:04)

xxxx678: Sexy Jude Law to dobře "vystřihl" s Macháčkem...na tiskovce pak vykládal,jak to byla "náročná noc",že ho Macháček totál ožral

(04. 07. 2014 08:46)

andrea666.: Ubožáku!

(04. 07. 2014 08:42)

andrea666.: Prase nechutný!

(04. 07. 2014 08:29)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy