1) Vykašlal se na školu

Hvězdný herec John Travolta byl do herectví tak zapálený, že už mu na nic jiného nezbýval čas. V šestnácti letech se vykašlal na studium a odešel ze střední školy.

V šestnácti letech se Travolta vykašlal na studium a odešel ze střední školy.
Autor: INT

 

2) Málem zemřel při letecké nehodě

Hvězda Pomády je známý svou láskou k letání, které se mu paradoxně málem stalo osudným. V roce 1992 tento certifikovaný pilot se málem dostal do střetu s jiným letadlem. Travoltovi totálně selhala elektřina v letadle, což mohlo skončit tragédií. Naštěstí hollywoodský herec dokázal bezpečně přistát, a tak doslov utekl hrobníkovi z lopaty. 

John Travolta málem zemřel při letecké nehodě, kdy mu po elektronické stránce selhalo letadlo.
Autor: INT

3) Zaměstnal i svou rodinu

Když režisér John Badham natáčel kultovní film Horečka sobotní noci, zaměstnal nejen mladičkého tanečníka Johna Travoltu, ale také část jeho rodiny. Ve snímku dostala malou roli i jeho matka a sestra.

Ve filmu Horečka sobotní noci si Travolta zahrál se svou matkou i sestrou.
Autor: INT

4) V náruči mu zemřela o 17 let starší milenka

Travolta uměl žít už od raného mládí a sbíral zkušenosti kde se dalo. I třeba od starších žen. V roce 1976, tedy ve svých 22 letech se zamiloval do o sedmnáct let starší herečky Diany Hyland. Jejich lásku ale rozdělila smrt. Diana v březnu 1977 podlehla rakovině prsu a zemřela Travoltovi v náruči.

John Travolta randil s o 17 let starší herečkou Dianou Hyland, která mu po roce vztahu zemřela v náručí.
Autor: INT

5) Dceru chtěl pojmenovat po letecké společnosti

Johny Travolta zoufale toužil po tom, aby se jeho jediná dcera jmenovala Qantas. Nesla by tak jméno po australské letecké společnosti Qantas Airlines. Naštěstí to jeho manželka Kelly Preston nedovolila a tak dcerka dostala jméno Ella Bleu.

Idylická rodinka. Děti Johna Travolty neztrácejí úsměv
Autor: Zbyněk Pecák

6) Dodnes lituje odmítnuté role v Chicago

Mohl být součástí hereckého týmu velmi úspěšného muzikálu Chicago, který získal hned šest Oscarů. Nabídli mu roli právníka Billyho Flynna, on ji však odmítl. Nakonec si ji zahrál Richard Gere. Když Travolta později zjistil, jaký úspěch muzikál sklízí, lituje svého rozhodnutí dodnes.

Travolta dodnes lituje toho, že odmítl roli Billyho Flynna v muzikálu Chicago.
Autor: INT