Zdeněk Macura se díky Ivetě Bartošové (47) zaměřil na problematiku týrání žen a rozjel svoje filantropické choutky naplno. Začal stavět chaloupky pro týrané ženy a s první z nich již finišuje. Přístřešek pro první ze zájemkyň má již střechu, dveře, okna a nyní se již na samotnou chaloupka nahazuje fasáda!

Macura také rozjel projekt přednášek o domácím násilí a právě jedna z jich se koná na velice kontroverzním místě. Jedná se totiž o klub v centru Prahy, který je známý svým luxusním prostředím nejen, co se týká vybavení, ale i personálu. Hosté se totiž mohou pokochat  pohledem, a kdo ví jestli jen pokochat, na svíjející se polonahé dívky, které zde pracují za peníze.

Novodobí skauti

Navíc Zdeněk si nevybral ani správnou kapelu, která měla jeho přednášku doprovázet hudbou v přestávkách. Kapela Fuerta Arma je totiž označována za neonacistickou skupinu. „To je pro mě překvapení. Komunikoval jsem s nimi na Facebooku a naprosto odmítají, aby s neonacismem byli spojovaní. Podali mi své myšlenky tak, že pomáhají třeba klukům dostat se z drog. Zkrátka jako by byli novodobí skauti. To se mi líbí. A že třeba někteří jejich fanoušci hajlují, za to prý nemohou. Navíc mi tvrdili, že mají dva kamarády Romy,“ řekl Super.cz Macura.

Jestli opravdu jsou neonacisté se ale Zdeněk nedozví. Magistrát hlavního města Prahy jim totiž koncert zakázal. Oznámili to na facebookových stránkách, které právě na jejich vystoupení zvou. „Ještě nemáme oficiální vyjádření zodpovědných činitelů, kteří o tom rozhodli, proto se zatím nechceme pouštět do předčasných soudů. V každém případě nám však toto jednání přijde hodně zvláštní,“ reagovali na rozhodnutí magistrátu členové skupiny Fuerza arma. Rozhodně se ale nevzdávají a chtějí najít jiný termín pro případný koncert. „V nejbližších hodinách a dnech se pokusíme zjistit víc a budeme vás informovat ať už o konkrétních důvodech zrušení koncertu, tak i o případném novém termínu,“ dodali.

Zda se uskuteční slibovaná Macurova přednáška, není jisté, ale jedno víme. Zdenda se přeci nikdy nevzdává!

Video
Video se připravuje ...

Děs týrané ženy od Macury: Popsala sexuální krutosti! Karolina Hošek