Zdeněk Macura se proslavil jako ochránce žen, zvláště pak Ivety Bartošové (47). A protože se nemůže dívat, jak týrané ženy trpí, po domě, ve kterém pronajímá malé bytečky, se před časem rozhodl pro ně postavit samostatné azylové chaloupky. A jak stavba pokračuje?

Lidé se ale nad stavbou, která roste na Macurově pozemku, podivují a kutilovi Zdeňkovi se vlastně vysmívají. To se projevuje hlavně na facebookovém profilu, kde Macura zveřejňuje fotografie, jak celá stavba postupuje.

A podle všeho už se blíží ke konci, jestli zdárnému se ale uvidí až časem. Malá chaloupka o rozměrech šest krát tři metry se již dočkala vchodových dveří a to dokonce ještě dřív než střechy! Ale i ta je již na místě a první týrané ženy tak mohou toužebně vyhlížet, kdy se budou moci nastěhovat!

Úspěšné dokončení stavby nyní ale komplikuje počasí, když se nečekaně na leden rozsněžilo. Navíc, jak jeden všímavý komentující připomněl, v zimě bude do chaloupky táhnout od podlahy, chybí komín a hlavně zatím není ani jedna stěna zaizolovaná a izolace chybí i na potrubí vedoucímu od záchodu.

Macura tak riskuje, že potrubí při velkých mrazech zamrzne a chaloupka bude bez vody. Co asi Zdeněk bude dělat pak?

Video
Video se připravuje ...

Stavitel Macura: Ukázal azylový dům pro Džambulku! Karolína Hošek, Petr Soukup