Od kapely Nightwork, která se v pondělí rozloučila se svými fanoušky posledním koncertem, se čekalo, že to bude ta největší show. Jenže kluci včetně frontmana Vojty Dyka ze sebe udělali akorát šašky.

Zhruba 15 tisíc fanoušků nechali zprvu téměř hodinu čekat, pak se na pódium zjevili v královských róbách. Koncert rozjeli utahanými písněmi z posledního alba Čauki Mňauki. Do posledního místa natřískaná O2 Aréna kupodivu na svou oblíbenou kapelu však nijak nereagovala.

Hrobové ticho v hale

Stojící publikum neskandovalo, nejásalo, jen společně s těmi sedícími ze slušnosti zatleskalo. Že spojení mezi kapelou a diváky nefunguje, si všiml i samotný Dyk, který se nechápavě ptal, zda jsou v tak narvané hale sami. Atmosféru se snažil zachránit nejapnými vtípky typu „Co Čech to buzerant“. Ano, své fanoušky na vteřinu rozesmál, ale do varu je rozhodně nedostal.

Teprve až stará pecka Slunce v duši a nečekaný příchod hvězdného Leoše Mareše v jeho legendárním kožichu zvedlo lidi ze židlí. Ozval se hlasitý jásot a klukům z Nightworku se konečně objevil spokojený úsměv na tváři.

Mareš nelenil, zarecitoval pár slok ze své slavné písně Lži jsou jako déšt a s plnou vervou skočil do publika. Konečně začla ta pořádná show. Smutné však bylo, že u tolik úspěšné kapely musel publikum rozdovádět až pozvaný moderátor.   

Od té chvíle se O2 Aréna začala pohybovat. Lidé tleskali do rytmu, tančili a mávali. To Nightwork nabilo a pořádně se rozjeli. Naposledy si společně s tisíci fanouškami zapěli song Včelka Mája, Globální oteplování ale i nejoblíbenější Tepláky.

Dyk věděl, že musí své fanoušky udržet v rozjívené náladě, a tak začal po jevišti poskakovat, a předvádět pohyby podobné tanci. Následnou píseň jen stěží udýchal a tak mu na pomoc přispěchaly vokálistky.

Fanoušci odešli dřív než dohráli

Když už se zdálo, že je úplný konec a kluci z pódia zmizeli, teprve v tu chvíli se dočkali zaslouženého potlesku. Lidé tleskali a skandovali až se hala otřásala v základech. Nightwork se po několikaminutovém přemlouvání vrátili a přidali ještě pár songů. Jenže na to už někteří nečekali a šli domů.

Kapela si úplně na konci kromě jiných na jeviště pozvala Dykovu přítelkyni Táňu Vilhelmovou, která údajně stojí za rozpadem kapely. Čtvrtinu lidí početná sestava hvězdných hostů už nenadchla a i přesto, že Nightwork ještě hráli, hala se začala postupně vyprazdňovat. Nightwork se zkrátka rozloučili ne uplně povedeným způsobem.

Video
Video se připravuje ...

Hrobové ticho na koncertě Nightwork rozbil až Leoš Mareš v kožichu. archiv Blesku

Fotogalerie
8 fotografií