Není divu. Fantom opery autora Andrewa Lloyda Webbera z roku 1986 je nejdéle uváděným kusem na newyorské Broadwayi. Hrají ho tam už od roku 1998 a lidé na něj nadšeně chodí dodnes!

Boss českého showbyznysu František Janeček (69) usiloval o Fantoma opery 10 let a teď licenci konečně získal. Uvedení díla ho přitom přijde na závratných 50 milionů korun.

Fantom opery je totiž po všech stránkách nejnáročnější muzikál světa. Nejdražší položkou jsou kostýmy, jichž je 350 a každý de facto představuje dokonalý umělecký model. Nesmírně nákladná je i velkolepá a ohromující dekorace plná fascinujících speciálních scénických efektů a kouzel.

Je to rovněž dílo na pomezí muzikálu a opery. „Neklademe proto důraz na zvučná jména. Hlavní role mají jen ti nejlepší z nejlepších,“ řekl Blesku Janeček, který ovšem jména interpretů ještě drží pod pokličkou.

Autor muzikálu Lloyd Webber si Janečka pořádně proklepl, nakonec mu ale dal i osobní požehnání. Takovou jistotu v něm vidí. To ale neznamená, že se nebude podílet na posledním schvalování vybraných interpretů. „Všechno řídí Londýn,“ usmívá se Janeček.

Rádi byste viděli na vlastní oči tuto úchvatnou podívanou? Soutěžte s Bleskem o 5x2 vstupenky na muzikál Fantom Opery! Podrobnosti naleznete zde!