Zatímco o rozloučení ve Strašnicích se Helena předem dozvěděla od přátel, o včerejší pietní akci v kostele sv. Cyrila a Metoděje v pražském Karlíně ji tentokrát neinformoval vůbec nikdo, až Blesk.


Tak o tom jsem vůbec nevěděla. Nikdo mě nepozval,“ řekla nám Helena. Na veřejný smuteční akt sice mohla vyrazit i bez pozvání, ale... „Měla jsem velmi náročný den a asi bych to nestihla. Víte, já jsem se rozloučila se Zdeňkem ve svých vzpomínkách. A možná je lepší, že jsem nebyla přítomna. Velmi myslím na jeho rodinu… To je vše, co k tomu mohu říci,“ dodala Vondráčková.

Vdova se zlobí, Vondráčková Rytíře zradila

Vdova po textaři bývalou přítelkyni svého muže skutečně nepozvala. „Nemám k tomu co říct,“ odpověděla Helena Rytířová (62) nejprve na dotaz Blesku, proč Vondráčkovou neoslovila. A dodala: „Víte, když paní Vondráčková psala svou knihu, Zdenda se dozvěděl, že tam píše i o něm. A dokonce snad, že chce i uveřejnit dopisy, které jí psal. Velice ji žádal, a já u toho byla přítomna, aby o něm vůbec nepsala. Víte, nešlo o paní Vondráčkovou. On odmítal cokoliv sdělovat veřejnosti ze svého soukromí. Ona ho ale nerespektovala a to snad mluví za vše,“ řekla Blesku Rytířová.

Vondráčková se ale brání. „Nikomu jsem nic špatného neudělala,“ dodala zpěvačka.

Na zádušní mši se sešlo několik Rytířových přátel z řad slavných. Nechyběl ani rocker Petr Janda, kterému poslední dobou odchází více blízkých přátel než by se dalo unést. Když se ještě jednou loučil s textařem Rytířem, neudržel slzy a dlouze plakal.

Slzy na krajíčku měl také Václav Neckář, Chantal Poullain nebo popová hvězda 70. let Miluška Voborníková. Ta Rytířovi také četla z Bible.

Fotogalerie
13 fotografií