Mojsejovou zatkla policie v úterý kolem poledního přímo v centru Košic. Byla obviněna z trestného činu neodvedení daní a pojistného. Od té doby je zavřená mezi čtyřmi stěnami a zřejmě si tam ještě nějakou dobu pobude. Soud na ni totiž uvalil vazbu.

Soudce Okresního soudu Košice dnes rozhodl o vzetí obviněné Eleńory M. do vazby pro důvod, že by mohla ovlivňovat svědky, znalce, spoluobviněné nebo jinak mařit trestní stíhání. Obhájkyně obviněné podala proti rozhodnutí o vzetí do vazby stížnost, o které rozhodne Krajský soud v Košicích po předložení spisu,“ řekla slovenskému serveru Čas.sk mluvčí košického soudu Marcela Gálová.

Toto projednávání by se mělo uskutečnit do 10 dnů. Do té doby je však jisté, že zámožná podnikatelka, která nade vše miluje luxus, většinou silně nevkusný, zůstane v chládku.

Nahrabala si téměř 40 mega

Mojsejová je obviněná z trestných činů, které se měli podle prokuratury stát v letech 2007 až 2010. Spolu s dalšími asi 13 komplici se údajně obohatila až o 37,5 milionu korun. „Měli je získat nadměrnými odpočty DPH,“ řekl mluvčí košické prokuraturu Milan Filičko. Prokurátor podal návrh na vzetí Mojsejové do vazby z obavy, že by mohla ovlivňovat svědky. Mezi spoluobviněnými Mojsejové je i její sestra Erika.

Fotogalerie
10 fotografií