Takový návrat ze studijní cesty v Číně známý psychiatr nečekal. „Otevřel jsem dveře a proti mně se vyvalila voda. Málem mě porazila. Když jsem pak viděl tu zkázu, dorazilo mě to úplně,“ svěřil Cimický zničeně Blesku.

Sám sobě psychiatrem

Na toaletě v patře praskla trubka vedoucí k rezervoáru. A voda tekla, protože na to měla celý víkend. Dost času na to, aby postupně zničila podlahy, zdi i s obrazy kamarádů-malířů a počítače s daty klientů. Nic před ní neobstálo.

„V první chvíli jsem si říkal, že už to nikdy nedám dohromady,“ přiznal psychiatr. Pak si ale připomněl, že je jeho údělem pomáhat lidem ode dna. Tak začal pro změnu u sebe.

Cizí neštěstí potěší

Všechen nábytek musel vyhodit. Zbyla jen dvě zahradní křesla a na těch nyní Cimický v Ruzyni ordinuje. Samozřejmě venku, před barákem. Ten to odnesl snad víc, než kdyby přišly povodně. Voda se totiž dostala úplně všude.

„Nevím, jak dlouho to bude trvat a co nás ještě čeká, až dům vyschne. Nicméně firmy přislíbily, že 2. září by měl začít provizorní provoz,“ krčí rameny psychiatr. Zatím je teplo, takže sedí s klienty venku. Nedá se nic dělat, potřebují jeho pomoc, jsou na něm závislí. Možná je ze dna zvedne i pohled na cizí neštěstí.

Fotogalerie
6 fotografií