Celou rozzářenou a v dobré náladě ji Blesk zastihl na schůzce s kamarádem Jovanem Dezortem (79), fotografem Národní divadla, kde Regina léta hrála. Domlouvali si při malém pivě v centru Prahy ateliérové focení v rámci natáčení filmu Modelky s.r.o., ve kterém dostala hlavní roli modelky ve výslužbě. „Chtěli jsme se po letech vidět a domluvit, kdy a kde focení proběhne,“ vysvětlila Blesku rozesmátá herečka.

Smrt manžela

Hvězda filmů jako Utrpení mladého Boháčka, Parta hic nebo seriálu Třicet případů majora Zemana si naposledy zahrála před osmnácti lety ve Svěrákově Oscarem ověnčeném filmu Kolja. Potom byla rok ve vazbě kvůli údajnému vytunelování Skloexportu. Roztroušená skleróza ji dostala do invalidního důchodu, má za sebou i několik pokusů o sebevraždu a často pendlovala mezi domovem a Psychiatrickou léčebnou v Bohnicích. V roce 2006 ji soud ve Štrasburku osvobodil a díky Klausově amnestii je teď herečka čistá a nový život začíná… Navíc se Rázlová už také dokázala vyrovnat se smrtí svého třetího manžela, architekta Jindřicha Santara (†81), který zemřel v prosinci minulého roku na rakovinu a Regina se o něho poslední rok jeho života vzorně starala a plnila úlohu zdravotní sestry.

Smích je lék

Kvůli nemocnému manželovi také odmítala nabídky na filmové role. „Pár nabídek jsem měla, ale nevzala jsem to. Navíc to byly samé tragické role a do toho se mi nechtělo. Roli vysloužilé modelky jsem ale vzala ráda, protože se mi zdálo, že tenhle film bude zábavný, bude to česká komedie a lidé se potřebují smát,“ řekla Regina, které se po hraní samozřejmě stýskalo. „Vždyť je to můj celý život,“ dodala. S Rázlovou si ve snímku Modelky s.r.o. zahraje i Jiří Štěpnička, Evelyna Steimarová nebo Daniela Peštová.

Fotogalerie
7 fotografií