Kdybych měl shrnout 14 dní nucené abstinence, musel bych napsat, že to bylo pěkně na nic! V první části se mi potilo čelo, když jsem byl odsouzen k vodě a chlebu, později jsem začal být nervózní a ke konci mi to přestalo vadit, ale stejně jsem měl chuť. Nikdy víc! Takže gratuluji Ivetě Bartošové, že to teď dává, vypadá fakt střízlivě!

Přišel jsem o kamarády

V průběhu těch 14 dní se udála spousta věcí. Někteří kamarádi se mnou přestali kvůli abstinenci mluvit, jiní se mě snažili podvodem opít, další mi soucitně nosili nealko drinky do práce.

Gummy-lady

Jak jsem byl střízlivý, tak jsem měl čistou hlavu a měl jsem možnost přemýšlet o věcech, o kterých bych jindy asi tolik nepřemýšlel. Velmi dobrým směrem se vyvinul můj vztah s gummy-lady a můžu říct, že v tomhle případě jsem byl rád za to, že jsem byl bez alkoholu, protože jsem si pak mohl společné chvíle užívat plnými doušky.

Tričko naruby

Sílu rozladění ze včerejší párty dokazuje i můj dnešní „styl“. Stojím si tak před zrcadlem na záchodě, upravuju si pěšinku, aby nebyly vidět šedivé vlasy, a najednou pozoruji, že mi zmizela z trička nášivka... Po pár minutách jsem si uvědomil, že to tričko je naruby. A to ve dvě hodiny, 8 hodin od příchodu do práce! Naštěstí to má logické vysvětlení - bral jsem si čerstvě vyprané a ráno byla tma!

Včerejší párty

Nešlo se poprvé napít jinde než na Džambulka naruby párty. Naruby jsem oblečení neměl, zato mam naruby celý život momentálně. V pozitivním slova smyslu. Chvilku jsem dělal drahoty, mrkal na mě nejeden pán, ať s ním jdu na panáka. Pak mě ale přemluvil náš reportér, do poslední chvíle jsem nechtěl, ale aby měl radost, tak jsem svolil. Další panák následoval s gummy-lady. Zbytek si nepamatuji. Ostatně na zbytek se podívejte v naší reportáži!

Souhrn v číslech

Kdybych měl spočítat, kolik jsem ušetřil peněz a jak jsem na tom zdravotně, abstinence se jistě vyplatí. Stačí zprůměrovat drinky krát šest dní. Voda stojí třicet korun, za večer si dám čtyři, to je stovka. Přesně stovku stojí třeba rum s kolou. A těch vypiji třeba 5, 10, 15. Počty mi nikdy moc nešly, ale jenom když se podívám na ta čísla, vidím, že je to diametrální rozdíl. Takže asi tak. Navíc jsem zhubnul, takže to celkově bylo prospěšné. Ale položme si otázku – máme tohle zapotřebí?! Ne! Takže na zdraví!

Video
Video se připravuje ...

Živě si vzpomínám na rozhovor, zbytek už je v mlze! Blesk - Tomáš Sovinský, David Turek

Fotogalerie
5 fotografií