Karel Gott sice pil na vernisáži jen vodu, ale někdo ho polil vínem – veltlínským zeleným. Mistrovi to však náladu nezkazilo, byl totiž v dobré společnosti. „S Kristianem máme mnoho společného jak lidsky, tak umělecky. I když máme každý jiný styl,“ řekl Gott Blesku. „Bylo pro mne ctí, že mě pozval. Prohlédl jsem si nejen jeho obrazy, ale taky jsem si dlouze popovídal s Václavem Klausem. On se teď má skvěle, jezdí po přednáškách. Probrali jsme některé vize a prognózy, které nás oba zajímají,“ prozradil.

Slaměná vdova

Dáda Patrasová přišla sama, protože její manžel Felix Slováček je ještě v Číně. „Nemohla jsem přece zůstat doma, kamarádíme se spoustu let,“ řekla Dáda Blesku a oslavence zulíbala. Dlouho se ale nezdržela, protože ji čekalo vystoupení pro děti.

Novoročenka

Exprezident Václav Klaus se pochlubil, že mu doma visí hned několik Kodetových děl. „My se známe už skoro 20 let. Právě jsme vzpomínali, že jsem před 15 lety krájel v Soběslavi narozeninový dort k jeho padesátinám,“ prozradil Klaus. Jako malíře Kodeta velice ctí. „Kristian mi dokonce udělal jednu novoročenku, kterou jsem pak jako prezident rozesílal po celém světě,“ dodala ještě bývalá hlava státu.

Útok na játra

Mezi dárky vévodil alkohol. „Dostal jsem ho tolik, že si můžu otevřít krámek,“ smál se Kodet. „Myslím, že mám do konce života vystaráno,“ řekl malíř. Pak se přiznal, že ho moc těší, když si lidé věší jeho díla tam, kde to mají rádi. „Nejvíc mých obrazů asi měl Walda Matuška (†76). A pak jeden sběratel, který si koupil najednou asi 14 věcí,“ pochlubil se Kodet.

Video
Video se připravuje ...

Narozeniny Kristiana Kodeta událostí sezóny Hana Höschlová, Ondřej Rybár

Video
Video se připravuje ...

Komu visí obraz od Kristiana Kodeta nad postelí? Hana Höschlová, Ondřej Rybár

Fotogalerie
8 fotografií