Italský hrabě Domenico Martucci přijel z Itálie do České republiky, aby unikl stresu a spekulacím v případu hledané Ivety Bartošovéa dopřál jí tak klid. "Iveta kontaktovala moji rodinu. Moc dobře si totiž pamatuje, jak se měla dobře, když byla v Itálii se mnou. Ale nebyla v dobré kondici, a tak její angličtina byla velmi nesrozumitelná," prozradil Blesk.cz Martucci, který své vyjádření napsal později na svou zeď na sociální síťi. Zdá se až neuvěřitelné, že Iveta ve stavu podobném tomu, v jakém telefonovala v neděli Rychtářovi, se o angličtinu vůbec pokoušela, když jí dělá potíž artikulovat řádně v češtině.

"Moje rodina mi tedy doporučila, ať raději odjedu z Itálie, dokud se vše kolem Ivety nevyřeší. Iveta potřebuje klid. Chtěl jsem jí vyzvednout ty doklady, ale nemám plnou moc, a tak je nemohu získat. Kdyby ale Iveta chtěla o sobě dát vědět, že je v pořádku a že je tam dobrovolně, může zajít na policii v Itálii a ohlásit to sama. Není nesvéprávná," sdělil Domenico.

Ivetin bývalý přítel také prozradil, že v Itálii může na české ambasádě o nové doklady požádat každý. Stačí jen říct, že je ztratila nebo jí je někdo ukradl a během 3-4 dnů jí vystaví nové.

"V současné chvíli nevím, zda je Iveta u mě doma nebo na zámku. Moji rodiče mi nechtějí záměrně podat žádné informace o Ivetě. Jen vím, že podle těch fotek, které jsem viděl při své cestě na dovolenou, skutečně nebyla v pořádku. Ty snímky mluví za vše," dodal italský exmilenec Bartošové, který se v Praze zdrží, jak dlouho to bude nutné.

Fotogalerie
5 fotografií