Ještě není v kinech a už Kameňák 4 trhá rekordy! Běžně se totiž celovečerní film točí 25 dní i déle. „Štáb jel na plný koule, dělaly se brutální přesčasy, muselo se vyjednávat s odboráři. Prostě všichni byli na pokraji svých sil. Celý ten masakr byl kvůli hercům, kteří mají závazky v seriálech,“ řekl Blesku producent Pavel Pásek (46).

Voda přes rozpočet

Problémy ale nezpůsobila jen únava, ale také povodně. Shodou okolností se velká část scén natáčela v Mělníku, což bylo jedno z nejvíce postižených měst velkou vodou. Natáčení proto muselo být na 5 dní přerušeno a původní rozpočet se tak navýšil o 2,5 milionu korun.

Zhulený Pomeják

Jednu z klíčových postav 48), který film také produkuje. „Jirka hraje Lojzu Pomejáka, problémového pěstitele a hlavně uživatele konopí. Vaří v čínské restauraci a šéfuje mu Ču-Lin v podání muzikanta Marcuse Trana, který se s ním pořádně natrápí,“ prozradil spoluproducent Pavel Pásek, který se v Kameňáku 4 také sám vyřádil. Hraje totiž nebezpečného mafiána Džoržina.

Zničená klapka

Hned první natáčecí den došlo k nepříjemné nehodě. Aby zahájili stylově, rozhodli se šampaňským polít klapku, aby první den natáčení pokřtili. Jenže ouha! Elektronická klapka za 60 tisíc korun se se šampaňským příliš nepřátelila a její tvůrci ji tak hned první den zničili.

Pomeje dělal potíže

Natáčení by probíhalo výborně, nebýt věčného potížisty Jiřího Pomeje. „Vždycky byl absolutně nepřipravený. On je prostě problémový herec, neustále si vymýšlel jiné texty, než byly ve scénáři, prostě hrůza,“ stěžoval si na herce jeden ze členů štábu.

Ringo odmítl roli

Roli mafiána Džoržina měl původně hrát František Ringo Čech (69). „Vymluvil se, že má nějakou práci na chalupě a že se na to může vybodnout. A protože to bylo na poslední chvíli, byl jsem režisérem donucený, abych tu roli vzal já,“ prozradil se smíchem producent Pavel Pásek.

Fotogalerie
7 fotografií