Od samotného rána provázel svatební den pěkný shon. Natěšená zaoblená Andrea byla už v osm hodin na židličce vizážistky a nechala pečovat o vlasy a tvářičky. Mezitím Jirka lítal v Třebotově na zámečku, kde chystal židličky a stolečky. A v mezičase každému naléval panáčky.

„Dneska jsem vstávala v osm a překvapilo mě, že nejsem nervózní. Moc se těším,“ prozradila Andrea Blesku. Jenže to asi ještě netušila, jak celý den dopadne. Jirka, který vypadal jako zmoklá slepice, totiž nedržel opratě zcela pevně v rukou a vůbec nestíhal.

Jirko, panáček!

Když se totiž schylovalo ke 12. hodině, kdy nazdobená nevěsta už netrpělivě přešlapovala na místě, Jirka ještě zařizoval spoustu věcí. Dalo by se říci, že tam lítal jako fretka. A to se mu vymstilo. Než se mu povedlo vše dozařídit, dopít všechny panáčky se svými příbuznými a kamarády a převléknout se, obřad už byl ve skluzu.

Video
Video se připravuje ...

Takto se Andrea připravovala na svatbu Jan Jedlička, Markéta Reinischová

Odbila 12.

Odbila dvanáctá hodina a u skleněné sochy od Blanky Matragi, kde se obřad měl konat, netrpělivě čekal jak Jirkův svědek Pavel Pásek, tak jeho protějšek Veronika Hrachovcová. A samozřejmě spousta svatebčanů.

Obřad spláchl déšť

Svatba sice stála čtvrt milionu, v ceně ale asi nebylo zahrnuto počasí. Za takové peníze by lidé možná čekali alespoň obláčky jako ze Simpsonů. Místo toho vytrvale pršelo. Nezbylo tedy, než přesunout všechny hosty do třebotovského zámečku.

Video
Video se připravuje ...

Svatba Jiřího Pomeje Jan Jedlička, Markéta Reinischová

A je to tady!

Konečně se ráčil dostavit pan ženich v doprovodu své maminky. K oltáři nevěstu přivedl její tatínek a obřad tak mohl konečně začít. Netrpělivý a nervózní Jirka, jakoby už nebyl vycvičený z předchozích svateb, si popletl prstýnky a Andreje chtěl nasadit ten svůj. Poté, co se hosté dosmáli, mohl vyzvat oddávající, textař Zdeněk Barták, k novomanželskému polibku.

Pořád prší, hosté se mačkají ve vinárně

A aby té ostudy z deště nebylo málo, hostina se nekoná venku, nýbrž vevnitř. V prostorách, kam se vejde sotva polovina hostů. A protože příprava stolečků nějakou dobu trvala, hosté vzali útokem svatební, několikapatrový dort. K mání byly ještě chlebíčky, a to především v postranních chodbách, kde postávali odpadlíci.

Blanka Matragi

Třešničkou na dortu, nikoliv ale na svatebním, byla Blanka Matragi. Objevila se na hostině z ničeho nic, jakoby čekala, že dostane také svíčkovou. Nikdo jí totiž nezval. Možná, že se jenom přišla podívat na svou skleněnou sochu.

Fotogalerie
19 fotografií