Tématem číslo jedna byla vždy modelčina muší váha, ale Eliška se nařčení, že trpí poruchou příjmu potravy, zarytě bránila. Ale nyní otočila o stoosmdesát stupňů. „Lichotilo mi, že jsem nejhubenější ze všech holek,“ vysvětluje v pořadu Prásk Bučková, jejíž postava připomínala kost a kůži.

„Abych se cítila sytá a nemusela jíst, vypila jsem před jídlem třeba půl litru vody. Na rautech jsem tvrdila, že nejím proto, že mi je špatně,“ snažila se modelka maskovat anorexii, kvůli které ani nejezdila k rodičům domů na Moravu.

„Pak už jsem na Moravu musela, protože mi rodiče pořád psali, proč nejezdím... Jela jsem, babička slavila narozeniny a já věděla, že tam bude zabíjačka a že budu muset něco jíst. Tak jsem pět dní předtím nejedla, třeba jenom jablko denně. Pak jsem se tam v tom nějak ponimrala, a po návratu zase pět dní nejedla,“ svěřila se modelka, z jejíž otevřené zpovědi až mrazí.

Jak se Bučková podařilo vyléčit z anorexie uvidíte už dnes večer v pořadu Prásk na televizi Nova od 16:55 hod.

Co je anorexie?

Duševní nemoc, kdy jedinec odmítá potravu a má zkreslené představy o svém těle. Spolu s bulimií se řadí mezi tzv. poruchy příjmu potravy.

Často začíná jako reakce na nějakou novou životní situaci či událost, se kterou se daný jedinec nedokáže vypořádat (přechod na střední či vysokou školu, rozvod rodičů, úmrtí v rodině, nespokojenost s vlastním tělem apod.). Anorektici se snaží úmyslně snižovat svou hmotnost. Jedinec toto úmyslně vyvolává snižováním příjmu tekutin a potravy, zvyšováním energetického výdeje (cvičí). K dalším využívaným prostředkům patří jimi vyprovokované zvracení, průjmy, projímadla.

Fotogalerie
7 fotografií