Výtvarník David Černý musí zaplatit exřediteli Národní galerie Milanu Knížákovi 100 tisíc korun za to, že ho v dokumentu České televize označil za „kriploidního č...ka“, stejnou částku musí zaplatit televize.

Tohle zvedlo z křesla moderátora Jana Krause známého především z jeho primácké show. Na svém facebookovém profilu zveřejnil článek o pokutě s docela peprným komentářem.

„Teď nevím. To stojí každý ču..k? Nebo jen Knížákův? Kolik by stálo, kdyby to řekli o mně? (10 000)? Je nějaký sazebník? Co „idiot“ – to je horší než ču..k, nebo lepší? Kolik by stálo, kdybych řekl, že Vrchní soud je ču..k? To by se násobilo počtem soudců? A soudkyně? Připadám si nakonec sám jako....to nenapíšu. Bůhví kolik bych platil...,“ napsal Kraus na Facebooku.

Knížák se u soudů domáhal finančního zadostiučinění a omluvy za to, že ho Černý v televizním dokumentu Cena Jindřicha Chalupeckého označil za "nafoukaného, kriploidního č***ka". Podle Knížáka ho tím chtěl Černý úmyslně znevážit a zasáhl tak do jeho práva na čest a důstojnost.