Život Antonie Hegerlikové protnuly dvě velké osudové lásky. Tou první byl režisér Antonín Dvořák, kterého si vzala v roce 1946. Měla s ním svou jedinou dceru Antonii, právě narození dítěte však stálo za krachem jejich manželství.

„Víte, manžel děti nechtěl, já po nich naopak moc toužila. Řekl mi to dávno před svatbou. Nelhal. Kdyby se rodily alespoň sedmileté, pak by jich měl třeba i deset. Jenže já mu nevěřila... Až po dceřině narození jsem zjistila, že nemluvil do větru," řekla v rozhovoru pro server Televize.cz.

Jejich manželství se tak rozpadlo po pouhých 18 měsících. Jak však dcera rostla, stával se jí otec nejlepším kamarádem a nakonec spolu měli krásný vztah. Dokonce spolu všichni tři jezdili celý život na dovolené.

Manžel nejlepší kamarádky

Nový stejně vážný vztah pak herečka hledala těžko. "Ta první láska je přece jen jedna... Přesto jsem se ještě jednou provdala. Vzala jsem si herce z kladenského divadla Karla Fridricha, s nímž jsme se znali od mládí," řekla v rozhovoru.

Fridrichovou první manželkou byla jiná skvělá herečka Marie Mottlová, která ztvárnila kultovní roli babi Homolkové. Ta byla Antoniinou nejlepší kamarádkou ze studií. "Když se s Karlem brali, byla jsem jí za svědka. A když jsem slavila sedmdesátku, Karel, tehdy už léta vdovec, mi přišel přát, slovo dalo slovo a za tři měsíce jsme měli svatbu. Prožili jsme spolu nádherných devět let,“ promluvila o své poslední lásce.

Fridrich však v roce 2003 zemřel po těžké nemoci. Přesto se pak životem zkoušená herečka dokázala radovat ze života. Užívala si blízkost své rodiny, hlavně pravnučky Aničky. "Jsem šťastná žena," uzavřela svůj život ve své biografii.